Ministerstvo financí: Předsedou představenstva EGAP se stal David Havlíček

24.03.2023 21:02 | Tisková zpráva

Novým předsedou představenstva Exportní garanční a pojišťovací společnosti (EGAP) je ode dneška David Havlíček, kterého představenstvo pojišťovny zvolilo do svého čela na pondělním jednání. Do představenstva pojišťovny zvolilo D. Havlíčka Ministerstvo financí rozhodnutím jediného akcionáře v působnosti valné hromady 15. března 2023.

Ministerstvo financí: Předsedou představenstva EGAP se stal David Havlíček
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministerstvo financí, ilustrační foto

David Havlíček úspěšně prošel výběrovým řízením vypsaným Ministerstvem financí ČR na konci minulého roku a jeho nominaci do představenstva EGAP doporučil i vládní Výbor pro personální nominace.

D. Havlíček působil v pojišťovně na různých pozicích více než deset let, od roku 2016 jako její finanční ředitel.

„Chtěl bych navázat na úspěchy, kterých pojišťovna za dobu své třicetileté existence dosáhla a soustředit se na aktuální výzvy, v první řadě ve spolupráci se státem znovu nastartovat podporu vývozu na Ukrajinu, abychom pomáhali českým exportérům,“ uvedl Havlíček.

Bývalý předseda představenstva EGAP Jan Procházka v únoru funkci po 10 letech opustil. Byl jmenován novým členem bankovní rady České národní banky.

Ing. DAVID HAVLÍČEK, Ph.D., CFA – jeho stručný životopis

Absolvoval Fakultu financí a účetnictví na Vysoké škole ekonomické v Praze, kde rovněž získal titul Ph.D. v oboru finance. Je také držitelem mezinárodního certifikátu v oblasti financí CFA. Po vysoké škole pracoval mj. na Úřadu vlády ČR jako vedoucí ekonomických analýz. V EGAP působí na různých pozicích přes 10 let. Nejprve jako poradce generálního ředitele, poté byl ředitelem pro strategická rozhodnutí a Solvency II a od roku 2016 vedoucím finančního úseku. V současnosti je také koordinátorem Národní ekonomické rady vlády (NERV). Financím se věnuje i ve své publikační činnosti, je spoluautorem knihy Investor 21. století. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Novela atomového zákona pomůže urychlit výstavbu nových jaderných bloků

10:17 Úřad vlády: Novela atomového zákona pomůže urychlit výstavbu nových jaderných bloků

Rychlejší výstavba nových jaderných bloků a také snazší povolovací procesy při zavádění malých modul…