Ministerstvo obrany: Kurz speciální přípravy pro krizové situace

05.01.2019 18:37

Odbor komunikace Ministerstva obrany připravuje ve spolupráci s Velitelstvím výcviku - Vojenskou akademií ve Vyškově Kurz speciální přípravy pro krizové situace, který se uskuteční ve dnech 5. - 14. dubna 2019 ve vojenském újezdu Březina. Kurz je určený pro novináře a humanitární pracovníky.

Ministerstvo obrany: Kurz speciální přípravy pro krizové situace
Foto: mocr.cz
Popisek: Budova Ministerstva obrany ČR

Cílem projektu je připravit účastníky kurzu na možná nebezpečí, se kterými se mohou v nejrůznějších oblastech konfliktů setkat, a zároveň je naučit, jak se v těchto extrémních situacích zachovat.

Kurz speciální přípravy pro krizové situace

Kurz zahrnuje teoretickou část s navazujícím praktickým výcvikem. V jeho průběhu se účastníci učí nejen překonávat svoji psychickou a fyzickou zátěž, ale i zvládat techniky vyjednávání v krizovém prostředí. Náplň kurzu dále tvoří orientace v neznámém terénu za ztížených podmínek, zásady přežití, základy ochrany proti zbraním hromadného ničení, budování úkrytů či poskytování první pomoci.

Vzhledem k náročnosti kurzu musí všichni zájemci absolvovat psychologické a fyzické testy, které se uskuteční 5. března 2019 v Praze pod vedením specializovaných pracovníků Vědeckého a servisního pracoviště tělesné výchovy a sportu Ministerstva obrany a psychologů z Velitelství výcviku - Vojenské akademie.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prezident jmenoval do generálské hodnosti i dva příslušníky HZS ČR

19:15 Prezident jmenoval do generálské hodnosti i dva příslušníky HZS ČR

Prezident České republiky Petr Pavel na Pražském hradě opět jmenoval nové generály z řad vojáků z po…