Ministerstvo pro místní rozvoj: Služební slib složili první představení

05.07.2015 10:03

V pátek slavnostně složili služební slib první představení Ministerstva pro místní rozvoj. Mezi prvními byli náměstci pro řízení sekcí a představení útvarů v přímé podřízenosti ministryně pro místní rozvoj.

Ministerstvo pro místní rozvoj: Služební slib složili první představení
Foto: mmr.cz
Popisek: Ministerstvo pro místní rozvoj

Slib složili podle zákona o státní službě před státní tajemnicí Ministerstva pro místní rozvoj Zdeňkou Pikešovou. Po přečtení služebního slibu představení prohlásili „Tak slibuji!" a služební slib stvrdili svými podpisy.

Znění slibu je následující:
„Slibuji na svou čest a svědomí, že při výkonu státní služby se budu řídit právními a služebními předpisy a v souladu s nimi příkazy představených. Své povinnosti budu vykonávat řádně, nestranně, svědomitě, odborně a v zájmu České republiky, nebudu zneužívat postavení státního zaměstnance a budu se chovat a jednat tak, aby nebyla ohrožena důvěra ve státní službu."

„Jste první v historii ministerstva, kteří tento slib složili. Vím, že zdaleka ne na všech ministerstvech probíhá překlopení do služebního poměru bez problémů,“ pronesla k zúčastněným ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová.

„Tento slib se skládá pouze jednou za profesní život. Jsem přesvědčena, že pro všechny zúčastněné je to velký závazek,“ doplnila státní tajemnice Zdeňka Pikešová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

16:08 Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

Stále více spotřebitelů mění dodavatele energií. Řada z nich se přitom o proces přechodu mezi obchod…