Ministerstvo pro místní rozvoj chce spolupracovat s Gruzií

10.05.2015 15:02

První náměstkyně ministryně Klára Dostálová se v tomto týdnu setkala s gruzínským velvyslancem Zaalem Gogsadzem. Hlavním tématem jednání byly perspektivy budoucí spolupráce mezi ministerstvem a relevantními institucemi v Gruzii.

Ministerstvo pro místní rozvoj chce spolupracovat s Gruzií
Foto: wikipedia
Popisek: Ministerstvo pro místní rozvoj

„Značný potenciál vidím v možnostech koordinované spolupráce v oblasti cestovního ruchu, který spadá do  gesce Ministerstva pro místní rozvoj,“ uvedla první náměstkyně ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová.

Gruzie je oficiálně kandidátskou zemí na členství v EU.  České Ministerstvo pro místní rozvoj tak může svým gruzínským partnerům nabídnout pomoc a spolupráci při výměně zkušeností se slaďováním domácích právních předpisů s legislativou EU, dále s reformou veřejné správy, přípravou na využívání fondů Evropské unie či spolupráci v oblasti koncepčního a strategického řízení regionálního rozvoje.

V Gruzii existuje řada investičních možností pro české firmy a turistické agentury. Právě turismus je jednou z prioritních oblastí rozvoje gruzínské vlády. Gruzie nabízí z pohledu turistiky unikátní kombinaci přírodních krás, historických památek a možností pro všechny druhy turistických a sportovních aktivit.

Česká republika a Gruzie jsou také zastoupeny ve dvanáctičlenném předsednictvu Výboru pro bydlení a management pozemků Evropské hospodářské komise OSN sdružující celkem 56 států Evropy, Asie a Severní Ameriky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ředitelství vodních cest: Velká plavidla mohou nově bezpečně přečkat povodeň u modernizovaného ochranného stání u Lovosic na Labi

13:21 Ředitelství vodních cest: Velká plavidla mohou nově bezpečně přečkat povodeň u modernizovaného ochranného stání u Lovosic na Labi

Ředitelství vodních cest ČR uvedlo do plného provozu modernizované ochranné stání pro velká plavidla…