Ministerstvo zahraničních věcí: Náměstek Kolaja byl na mezinárodní konferenci GLOBSEC

29.05.2017 17:38

Ve dnech 26.–28. května 2017 se v Bratislavě konal 12. ročník bezpečnostní konference GLOBSEC, která je považována za jednu z nejvýznamnějších akcí svého druhu ve střední Evropě. K hlavním hostům letošní konference patřili prezidenti Slovenska a Polska, prezidentky Estonska a Chorvatska, předseda Evropské rady, předseda Vojenského výboru NATO a mnoho dalších osobností z oblasti politiky, médií a byznysu.

Ministerstvo zahraničních věcí: Náměstek Kolaja byl na mezinárodní konferenci GLOBSEC
Foto: mzv.cz
Popisek: Ministerstvo zahraničních věcí

Náměstek člena vlády Václav Kolaja v diskusním panelu ministrů zahraničních věcí V4 k budoucnosti Evropské unie zdůraznil strategický význam procesu evropské integrace pro udržitelný rozvoj a bezpečnost členských států. Náměstek Kolaja dále upozornil na potřebu plně využívat instrumentů Unijních smluv. Při následné návštěvě nového sídla Mezinárodního visegrádského fondu náměstek Kolaja vyzdvihl význam role fondu při prohlubování spolupráce států V4 a při posilování synergie nevládního a státního sektoru.

K hlavním tématům večeře ministrů zahraničí V4 s tureckým protějškem patřily vztahy EU-Turecko, situace v Sýrii a rusko-ukrajinský konflikt.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…