Ministerstvo zahraničních věcí: Náměstek Martin Tlapa jednal s předsedou vlády Rangúnského regionu

03.07.2017 19:15

Dne 29. června 2017 se v Černínském paláci setkal náměstek ministra zahraničních věcí Martin Tlapa s delegací z Myanmaru/Barmy vedenou předsedou vlády Rangúnského regionu panem Phyo Min Thein.

Ministerstvo zahraničních věcí: Náměstek Martin Tlapa jednal s předsedou vlády Rangúnského regionu
Foto: mzv.cz
Popisek: Ministerstvo zahraničních věcí

Mezi hlavní témata jednání patřily možnosti prohloubení česko-myanmarské/barmské spolupráce v oblasti předávání zkušeností z transformace a budování právního státu, dále spolupráce v oblastech energetiky, životního prostředí s důrazem na nakládání s odpady, geologie, dopravy, infrastruktury a cestovního ruchu.

Návštěva myanmarské/barmské delegace navázala na cesty ministrů zahraničních věcí a průmyslu a obchodu ČR do Myanmaru/Barmy v roce 2016 a konzultace náměstka Martina Tlapy na začátku roku 2017. Předseda vlády Rangúnského regionu Phyo Min Thein před cestou do Česka navštívil pět dalších evropských destinací (Německo, Švédsko, Španělsko, Itálii a Brusel). Obě strany se shodly na výborných a tradičních česko-myanmarských/barmských vztazích, včetně jejich určité výjimečnosti dané osobami Václava Havla a Aun Schan Su Ťij (Aung San Suu Kyi) a paralelami v historii obou zemí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Správa železnic: Modernizace vsetínské stanice pokročila, cestující mají k dispozici nové zázemí

7:02 Správa železnic: Modernizace vsetínské stanice pokročila, cestující mají k dispozici nové zázemí

Ve Vsetíně se uskutečnilo slavnostní otevření společného odbavovacího terminálu pro železniční a aut…