Ministerstvo zdravotnictví hledá cesty k vyřešení problémů s leteckou záchrannou službou

15.03.2017 20:31

Ministerstvo zdravotnictví v současné době hledá možnosti, jak vyřešit případné problémy s proplácením letů letecké záchranné služby i mimo tzv. pohotovostní časy tak, aby nebyly porušeny platné smlouvy.

Ministerstvo zdravotnictví hledá cesty k vyřešení problémů s leteckou záchrannou službou
Foto: mzcr.cz
Popisek: Ministerstvo zdravotnictví ČR

Tyto časové limity, které se snaží kopírovat tzv. VFR (Visual Flight Rules), byly stanoveny po konzultacích s odborníky a s ohledem na četnost zákroků v jednotlivých časových úsecích dne, a poté vyhlášeny také v rámci veřejné zakázky, následně byly obsaženy i v jednotlivých smlouvách a Ministerstvo zdravotnictví je považuje za dostatečné. Přesto však může docházet k případům, na které je nutné nahlížet individuálně a které mnohdy souvisí se záchranou lidského života. Ministerstvo zdravotnictví v současné době hledá možnosti, jak na tyto konkrétní případy reagovat a zohlednit je tak do plateb poskytovatelům letecké záchranné služby, aniž by byly porušeny platné smlouvy.

Jsme rovněž připraveni zajistit v této věci s poskytovateli jednání v rámci zákonných možností a s ohledem na potřeby pacientů. Považujeme však za nutné zdůraznit, že pohotovosti v době mimo sjednaný časový režim jsou vykonávány z výjezdových základen v Plzni, Praze, Ostravě a Brně, a to 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. Z těchto základen je pokryto celé území České republiky i v nočních hodinách. Informace o tom, že smluvně dané pohotovostní časy mohou ohrozit bezpečnost občanů, se tedy nezakládají na pravdě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Infocentrum JE Dukovany zve na speciální zábavně naučný dětský program „Po stopách elektřiny“

19:19 ČEZ: Infocentrum JE Dukovany zve na speciální zábavně naučný dětský program „Po stopách elektřiny“

Energetici na sobotu 4. května připravili pro malé návštěvníky speciální program zaměřený na výrobu …