Ministr Herman bude na dvoudenní návštěvě Jižních Čech

16.09.2016 7:35

Pracovní cestu zahájí ministr kultury v pátek 16. 9. 2016 návštěvou Milevska, kde se v 15,30 hodin setká s vedením radnice a společně navštíví vznikající muzeum maškar. Nové muzeum tak naváže na nespornou kvalitu a výjimečnost milevských masopustních maškar, jejichž průvod se datuje od roku 1862 a je nejstarší doloženou masopustní tradicí v jižních Čechách.

Ministr Herman bude na dvoudenní návštěvě Jižních Čech
Foto: Partie TV PRIMA
Popisek: Ministr kultury z KDU-ČSL Daniel Herman

Poté  ministr kultury navštíví klášter premonstrátů a prohlédne si Latinskou školu s expozicí barokní knihovny. Další zastávkou jeho pracovní cesty bude město Tábor, kde v 18,30 hodin navštíví Husitské muzeum – příspěvkovou organizaci Ministerstva kultury. Poté  se Daniel Herman zúčastní slavnostního zahájení  25. ročníku mezinárodního historického festivalu Táborská setkání.

Při sobotní návštěvě (17. 9.) Českého Krumlova se ministr kultury v 10,30 setká na radnici s vedením města a prohlédne si městský park s opravenými terasami Na Střelnici. Daniel Herman navštíví též nově zrekonstruovaný objekt bývalého fotoateliéru, ve kterém žil a tvořil rakouský malíř a kreslíř Egon Schiele. Z Českého Krumlova pocházela Schieleho matka a umělec ve městě často pobýval a tvořil. V programu má ministr kultury též návštěvu obnovené synagogy.

Na závěr své dvoudenní návštěvy Jižních Čech si ministr Daniel Herman ve 13 hodin prohlédne nově opravený komplex bývalých klášterů minoritů a klarisek  a pohovoří s vedením radnice, ředitelem městského divadla  i širokou veřejností v konferenčním sále hotelu Bellevue (od 14,30 hodin).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ číslo týdne: 30

19:02 ČEZ číslo týdne: 30

30 zemí světa staví, plánuje nebo projektuje jaderné reaktory.