Ministr Herman odhalí na Žižkově pomník Jaroslava Seiferta

16.09.2016 19:57

V pondělí 19. září 2016 v 10.00 hodin se ministr kultury Daniel Herman zúčastní slavnostního odhalení plastiky k poctě Jaroslava Seiferta, nositele Nobelovy ceny za literaturu a žižkovského rodáka. Slavnost se koná u příležitosti 115. výročí Seifertova narození.

Ministr Herman odhalí na Žižkově pomník Jaroslava Seiferta
Foto: Partie TV PRIMA
Popisek: Ministr kultury z KDU-ČSL Daniel Herman

Téměř před rokem převzal Daniel Herman záštitu nad dokončením realizace výtvarného projektu k poctě Jaroslava Seiferta. Projekt vznikl z iniciativy majitelů domu i pozemku v Seifertově ulici, Českého centra Mezinárodního PEN-Klubu, za podpory  MČ Praha 3 a pražského  magistrátu.  Výstavbu pomníku  podpořila rovněž básníkova dcera. V březnu 2016 pak začaly stavební práce.

Památník je umístěn poblíž míst, kde básník žil, na malém pozemku mezi ulicemi Seifertova, Chelčického a Táboritská. Má podobu kamenné stuhy s citátem ze Seifertovy básně Prosinec 1920: „...to slovo letělo jako pták do sítě hvězd …..".

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

20:48 Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

V rámci oslav výročí Pražského povstání se dnes konal vzpomínkový pietní akt na místě bývalého nacis…