Ministr Jan Mládek diskutoval v Číně o výzvách nové průmyslové revoluce

01.07.2016 20:12

Ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek se společně se stovkami představitelů světové politické a akademické sféry zúčastnil ve dnech 26. — 28. června 10. zasedání Světového ekonomického fóra 2016 v čínském Tchien—ťinu.

Ministr Jan Mládek diskutoval v Číně o výzvách nové průmyslové revoluce
Foto: Ministerstvo průmyslu a obchodu
Popisek: Ministr Jan Mládek s rektorem Nankai University v čínském Tianjinu

Toto významné ekonomické setkání je známé také jako "Summer Davos". Hlavním tématem letošního ročníku byla nová průmyslová revoluce, tedy česká iniciativa Průmysl 4.0, a její transformační dopad.

V rámci jednotlivých diskuzních panelů ministr Jan Mládek hovořil o českých strategických prioritách ve vztazích Evropské unie s Čínskou lidovou republikou či o formování průmyslové výroby v budoucnosti v návaznosti na iniciativu Průmyslu 4.0.

"Jsem si vědom současné potřeby komplexních řešení, která přesahují možnosti jednoho výrobního oboru nebo procesu a vyvolávají ve světě průmyslu změny a pohyby, jaké dosud neměly obdoby. Jsme svědky výrazné internetizace a automatizace výroby, mající dopad do logistiky, obchodu a dalších procesů včetně změn poptávky na trhu práce," uvedl ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek. Zdůraznil, že Česká republika patří k zemím s nejdelší průmyslovou tradicí a naší ambicí je, aby i budoucnost českých firem zůstala spojena s průmyslem. "Čtvrtá průmyslová revoluce nám přináší řadu výzev, ale zejména jedinečnou příležitost k zajištění dlouhodobé konkurenceschopnosti České republiky v globálním konkurenčním prostředí," dodal ministr Jan Mládek.

Vedle účasti v jednotlivých pracovních panelech absolvoval ministr Jan Mládek řadu bilaterálních jednání s českými společnostmi aktivně působícími v Čínské lidové republice, např. se společnostmi PPF China/HomeCredit, či SOTIO. Setkal se rovněž s palestinskou ministryní národního hospodářství Abeer Odeh, se zástupcem firmy AT&T, která je významným americkým investorem v České republice a s reprezentanty Světového ekonomického fóra.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…