Ministr Mládek jednal s ústeckým hejtmanem Bubeníčkem o prolomení limitů těžby na dolech Bílina a ČSA

15.01.2015 17:59

Ministr Jan Mládek navštívil Ústecký kraj v tomto týdnu již podruhé. V úterý jednal s vedením a odboráři Severočeských dolů v Chomutově a v Mostě se setkal s primátorem Janem Paparegou a starosty Mariánských Radčic, Braňan a Bíliny.

Ministr Mládek jednal s ústeckým hejtmanem Bubeníčkem o prolomení limitů těžby na dolech Bílina a ČSA
Foto: MPO
Popisek: Ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek

Taktéž navštívil dotčené obce a seznámil se i s těžební činností přímo v těžební jámě dolu Bílina.

„Hovořil jsem se starosty všech dotčených obcí i s primátorem Mostu Janem Paparegou, s představiteli Severočeských dolů i s odboráři, a jsem rád, že s případným prolomením limitů na dole Bílina panuje všeobecný souhlas. Budu ale o jednotlivých variantách možného prolomení limitů na Bílině a dole ČSA nadále jednat se všemi zainteresovanými stranami i s tripartitou,“ uvedl ministr Jan Mládek.

Proto se dnes setkal také s hejtmanem Ústeckého kraje Oldřichem Bubeníčkem. Případné prolomení limitů se totiž vedle dolu Bílina týká i dolu ČSA společnosti Severní energetická.

 „Pro mne je velmi důležité znát názory všech a diskutovat o nich. Proto jsem požádal o jednání i pana hejtmana Oldřicha Bubeníčka a jsem potěšen, že jsme dnes měli možnost společně hovořit o všech uvažovaných variantách,“ dodal ministr Mládek.   

To potvrdil i hejtman Oldřich Bubeníček. „Velmi oceňuji osobní návštěvu pana ministra, při které mě seznámil s výsledky jednání v Bílině a v Mostě, kde byl před několika dny. Současně jsme se domluvili, že navštíví Ústecký kraj znovu v únoru a to konkrétně zasedání krajského zastupitelstva, aby s aktuálními informacemi seznámil i zastupitele,“ uvedl hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček.

Na začátku února bude o limitech jednat ministr Jan Mládek se členy Rady hospodářské a sociální dohody ČR, v dalších týdnech pak naváže na dnešní jednání setkáním se zastupitelstvem Ústeckého kraje a v březnu se setká se zástupci Litvínova a Horního Jiřetína, s těžaři, odboráři těžařských firem i představiteli ekologických iniciativ.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo průmyslu a obchodu

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

22:08 Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

Frymburský břeh lipenské přehrady bude zdobit busta nebo jiná hmotná, umělecky cenná připomínka na p…