Ministr dopravy Ťok a dalších 10 000 lidí vyjíždí Do práce na kole

03.05.2016 10:45

Do šestého ročníku celorepublikové soutěže Do práce na kole se už zapojilo rekordních 10 000 účastníků a další se mohou registrovat až do 8. května.

Ministr dopravy Ťok a dalších 10 000 lidí vyjíždí Do práce na kole
Foto: Auto*Mat
Popisek: Ministr dopravy Ťok a dalších 10 000 lidí vyjíždí Do práce na kole

Svůj tým utvořil i ministr dopravy Dan Ťok, který vyrazil do práce na kole v úterý 3. května po Rašínově nábřeží. K zapojení do soutěže stačí utvořit s kolegy 2-5 členný tým a jezdit během května co nejčastěji do práce na kole (anebo chodit či běhat).

Cestu od železničního mostu podél Vltavy na Ministerstvo dopravy ujel zhruba za půl hodiny. Citace: “Je to velmi užitečná akce. Cestu na kole jsem si užil, ale cyklistům by určitě pomohla lepší městská infrastruktura,” řekl ministr dopravy Ťok.

Na kolo v květnu nasedne historicky nejvíce účastníků soutěže Do práce na kole. Vloni to bylo 7 280. Letos už je přihlášeno 10 162 lidí. “Poprvé se nám podařilo dosáhnout pěticiferného čísla v počtu účastníků, na což jsme nesmírně hrdí. Máme obrovskou radost, že se tolik lidí zapojí a pomůže pozitivně proměnit naše města,” říká manažerka Do práce na kole Iva Nevečeřalová z pražské organizace Auto*Mat. Nejvíce soutěžících je tradičně v Praze, následuje Brno, Pardubice, Olomouc a Plzeň.

K obrovskému nárůstu počtu soutěžících pomohlo i nové rozšíření akce o běžce a chodce. Letos poprvé se ale do soutěže mohli přihlásit i skateboardisté, nebo vozíčkáři. Pro velký zájem zůstanou registrace otevřeny až do půlnoci 8. května na www.dopracenakole.cz.

Jako odměna dnes na cyklisty v Praze čekali na dvou místech lidé z Auto*Matu se snídaní zdarma. Soutěžící se mohou během května těšit i na další bonusy. Tradiční je akce Kafe na triko, kdy lidé v tričku kampaně Do práce na kole dostanou ve vybraných kavárnách zdarma kávu. Těšit se mohou i na koncert, divadlo či kino na triko a soutěžní ceny.

Do soutěže se již tradičně zapojují i velké firmy. Nejvíce 267 účastníků má letos zatím ČSOB, 234 soutěžících je z Komerční banky a 150 z O2 Czech Republic. I letos se bude soutěžit o nejlepšího cyklozaměstnavatele, tedy takového, který dbá na bezpečné parkování kol, nebo třeba sprchy pro zaměstnance. Cyklozaměstnavatel roku získá jako odměnu roční předplatné časopisu Newsweek a LCD obrazovku Phillips.

Spolek Auto*Mat prosazuje lepší prostředí pro kvalitní život ve městě. Podporuje veřejnou, pěší a cyklistickou dopravu i rozumné používání aut a aktivizuje lidi k pozitivní proměně ulic a veřejného prostoru. Kromě soutěže Do práce na kole organizuje také sousedské slavnosti Zažít město jinak.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj: Vybrané turistické linky už vyjely

16:13 Královéhradecký kraj: Vybrané turistické linky už vyjely

V sobotu 27. dubna vyjely vybrané turistické autobusové a vlakové linky Veřejné dopravy Královéhrade…