Ministryně školství dnes zveřejnila svůj tým poradců

24.07.2015 11:59

Ministryně školství, mládeže a tělovýchovy Kateřina Valachová sestavila tým poradců pro oblast školství a sportu. Jde o erudované odborníky s dlouholetými zkušenostmi z praxe.

Ministryně školství dnes zveřejnila svůj tým poradců
Foto: msmt.cz
Popisek: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy - logo

Poradní tým ministryně školství, mládeže a tělovýchovy:

Prof. RNDr. Helena Illnerová, DrSc.
Fyzioložka a biochemička, bývalá předsedkyně Akademie věd České republiky.  Je nezpochybnitelnou autoritou v oblasti vědy a vědní politiky.

Prof. Paedr. Radka Wildová, CSc.
Děkanka Pedagogické fakulty Univerzity Karlovy. Je přední odbornicí v oblasti počátečního a základního vzdělávání a obecné didaktiky.

Paedr. Jaroslav Müllner, Ph.D.
Ředitel kanceláře předsedy Senátu ČR. Působil jako náměstek ministryně školství, mládeže a tělovýchovy. Má rozsáhlé zkušenosti s řízením vzdělávacího systému na rezortní úrovni, především v oblasti regionálního a odborného školství.

Doc. PhDr. Tomáš Janík, Ph.D., M.Ed.
Proděkan Pedagogické fakulty Masarykovy univerzity.  Je autoritou v oblasti učitelské profesionalizace, kurikula a vyučování a učení. 

Mgr. Věra Palková
Náměstkyně hejtmana Moravskoslezského kraje pro oblast školství, sportu a tělovýchovy. Přináší krajskou perspektivu a dlouholeté zkušenosti s financováním regionálního školství.

JUDr. Ing. Josef Staša, CSc.
Místopředseda Akademického senátu Právnické fakulty Univerzity Karlovy.  Je předním odborníkem v oblasti správního práva a vysokoškolské legislativy s dlouholetou zkušeností s akademickou samosprávou.

Mgr. Radmila Jedličková
Ředitelka ZŠ Grafická v Praze. Ve své každodenní praxi se intenzivně věnuje inkluzivnímu vzdělávání a nabízí perspektivu ředitelky ZŠ.

RNDr. Jana Straková, Ph.D.
Působí na Pedagogické fakultě Univerzity Karlovy.  Je uznávanou odbornicí v oblasti základního a středního školství s rozsáhlými zkušenostmi s mezinárodními výzkumy pro vzdělávání.

Mgr. Dagmar Nejedlá
Ředitelka ZŠ a MŠ Kameničky. Má dlouholeté zkušenosti s řízením školy a s výzvami učitelské profese.

Mgr. Klára Laurenčíková
Pedagogická fakulta Univerzity Karlovy. Působila jako náměstkyně ministra školství, mládeže a tělovýchovy. Specializuje se především na politiku začleňování znevýhodněných skupin obyvatelstva do většinové společnosti a na sociálně-právní ochranu dětí.

Ing. Bc. Vít Beran
Ředitel ZŠ Kunratice v Praze s rozsáhlými zkušenostmi s řízením školy a s moderními přístupy k výuce.

Mgr. Karin Marques
Nadace Open Society Fund. Učila na  gymnáziu PORG, byla ředitelkou Lauderových škol (ZŠ a gymnázia), poté vedla obecně prospěšnou společnost Nová škola. Pomáhá krajským úřadům integrovat děti se specifickými potřebami do běžných tříd.

Mgr. Vladimír Foist
Ředitel ZŠ Poběžovice. Na své škole aktivně prosazuje inkluzivní vzdělávání a má rozsáhlé zkušenosti ze spolupráce s nevládními organizacemi v oblasti inkluze.

Ing. Drahoslav Matonoha
Ředitel Střední školy technické v Praze. Působil jako vedoucí oddělení vědy výzkumu MPSV. Prosazuje nové přístupy k učňovskému školství.

PhDr. Alexandra Králíková

Koordinátorka vzdělávání ve ŠKODA AUTO. Odbornice na odborné a další vzdělávání, zodpovědná za zavádění trendů a metodické řízení projektů odborného vzdělávání ve ŠKODA AUTO.

Jan Schneider
Je poradcem pro sport s rozsáhlými zkušenostmi z komunální politiky. Působil jako místostarosta a starosta města Tišnova.

Karel Šklíba
Předseda TJ Maratonstav Úpice s dlouholetými zkušenostmi s organizováním sportovních akcí pro širokou veřejnost a s prací s mládeží.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

20:48 Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

V rámci oslav výročí Pražského povstání se dnes konal vzpomínkový pietní akt na místě bývalého nacis…