Mistrovství Celní správy ČR v bězích

05.09.2018 22:50

Již tuto sobotu změří na úpatí hradu Doubravka, dominanty lázeňského města Teplice v Čechách, své síly celníci z různých koutů České republiky i Evropy. Koná se zde 34. ročník Mistrovství Celní správy ČR v bězích, které je již sedmnáctým rokem zařazeno do kalendáře Evropské celní sportovní asociace (ECSA).

Mistrovství Celní správy ČR v bězích
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

Sportovní akce, kterou Celní úřad pro Ústecký kraj pořádá pod záštitou ministryně financí ČR ve spolupráci s Klubem celníků a závodní odborovou organizací, nabrala tak velkých rozměrů, že do teplického hotelu Panorama dorazí více než osmdesát běžců, z toho 32 žen. Kromě zástupců krajských celních úřadů reprezentujících českou celní správu se běžeckých přeborů zúčastní i čtyřicet zahraničních kolegů z 11 evropských zemí (Spojené království, Belgie, Nizozemsko, Lucembursko, Německo, Norsko, Švédsko, Finsko, Litva, Lotyšsko a Slovensko).

Páteční podvečer absolvují běžci na rozehřátí celnickou míli, tedy trať dlouhou 1 600 metrů. Hlavní běžecký závod na 10 kilometrů nazvaný symbolicky „Krušnohorská desítka“ odstartuje generální ředitel Celní správy ČR v sobotu v 10:30 hodin.

Uvidíme, jak se v silné konkurenci zahraničních kolegů povede na desetikilometrové krosové trati kolem Doubravky českým běžcům, celníkům.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

20:48 Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

V rámci oslav výročí Pražského povstání se dnes konal vzpomínkový pietní akt na místě bývalého nacis…