Mobilní aplikaci Kozel Ovozel se daří

03.03.2017 16:53

V polovině prosince loňského roku spustil Státní zemědělský intervenční fond (SZIF) mobilní aplikaci pro školáky Kozel Ovozel. Jedná se o hru s průvodcem kozlem Ovozelem, který se snaží dětem netradiční cestou představit svět ovoce a zeleniny a směrovat je k jejich vyšší konzumaci. Aplikace, která „žije“ teprve tři měsíce, sklízí své první úspěchy. Například druhé místo ve vzdělávacích hrách na Google Play nebo páté umístění mezi mobilními aplikacemi na AppParade.

Mobilní aplikaci Kozel Ovozel se daří
Foto: SZIF
Popisek: Státní zemědělský intervenční fond, logo

Mobilní aplikace Kozel Ovozel je součástí projektu Ovoce a zelenina do škol, který SZIF administruje. Projekt se snaží dětem vštípit zdravé stravovacích návyky, bojovat proti dětské obezitě a zvýšit spotřebu ovoce a zeleniny. Celkem je v ČR zapojeno téměř 4 tisíce škol a více než půl milionu žáků. Ovoce a zeleninu dostávají školáci zcela zdarma.

Prostřednictvím aplikace mohou žáci hravou formou odpovídat na kvízové otázky, vysazovat stromy v kozlíkově zahrádce a získávat za odměnu různé odznaky. Čím více správně zodpovězených otázek, tím více vysazených stromů a zároveň i více nově nabytých vědomostí. Pokud hráč vyplní název školy, do které chodí a za kterou bude sbírat body, mohou tak školy mezi sebou soupeřit o prvenství ve vědomostech. Hra je určena především žákům 1. stupně základních škol, ale líbí se i starším žákům a rodičům.

Minulý týden aplikace „zabodovala“ a obsadila druhou příčku mezi současnými vzdělávacími hrami na Google Play. Před kozlem Ovozelem se umístila pouze aplikace Lego Juniors. Zároveň se vzdělávací hra představila 27. února v kině OKO na 26. AppParade, zavedené přehlídce domácí tvorby v oblasti aplikací pro přenosná komunikační zařízení – mobilní telefony a tablety.

Jedná se o soutěžní setkání předních českých a slovenských představitelů tohoto rychle rostoucího oboru. Kozel Ovozel se na uvedené akci umístil na 5. místě.

Aplikace je ke stažení na portálech Google Play a App Store. Více informací najdete zároveň na www.ovocedoskol.szif.cz. Ke dni 27. února byla aplikace stažena 14 389krát, z toho 12 781krát na Google Play a 1 608krát na App Store. Na malého kozla docela velký počin, nemyslíte?

Státní  zemědělský  intervenční  fond  je  akreditovanou  platební  agenturou  pro  provádění  opatření  Společné  zemědělské  politiky financovaných z Evropského  zemědělského  záručního  fondu,  Evropského  zemědělského  fondu  pro  rozvoj  venkova  a  Evropského námořního a rybářského fondu. Je zprostředkovatelem finanční podpory z Evropské unie a národních zdrojů. V současné době SZIF administruje režimy podpo r 1. a 2. pilíře Společné zemědělské politiky. Konkrétně se jedná o přímé platby, tržní opatření a Program rozvoje venkova. SZIF rovněž administruje národní značky kvalitních potravin KLASA a Regionální potravina.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…