Moderní technologie v obuvi poskytují teplo a sucho. Již nejen vojákům nebo horolezcům

10.10.2014 12:00

Podle odborníků chřipkou v Česku onemocní každoročně téměř milion a půl lidí. Jedním z důvodů je prochladnutí, které kvůli chladnému počasí trápí na podzim a v zimě většinu obyvatel. Tomu lze přitom předcházet nejen dostatečně teplým oblečením, ale i kvalitní obuví. Právě teplo a sucho v botě zajišťuje řada speciálních technologií, které dnes již nevyužívají pouze horolezci nebo vojáci.

Moderní technologie v obuvi poskytují teplo a sucho. Již nejen vojákům nebo horolezcům
Foto: Archiv
Popisek: Boty, ilustrační foto

Dámská obuv a kozačky dnes ženám nabízejí více než jen pohodlí. „Součástí většiny podzimních a zimních bot jsou moderní technologie. Pro pohodlné nošení i za deštivého počasí jsou některé modely vybaveny například technologií DUO-TEX, tedy speciální vodoodpudivou membránou, díky které bota zvyšuje svou voděodolnost,“ vysvětlila Iva Macháčková, výhradní distributorka značky dámských bot Tamaris v České republice.
Technologie zajišťující teplo a sucho nejen pro vojáky a horolezce

„Především zimní modely jsou zase opatřeny technologií Primaloft představující syntetickou alternativu husího peří, která má s peřím srovnatelné izolační vlastnosti. Hřeje i ve vlhkém stavu, je podobně stlačitelná a 100 % prodyšná. Primaloft se používá při výrobě obuvi a oblečení do extrémních podmínek. Má vynikající termoizolační vlastnosti a udržuje v botě teplo a sucho,“ dodala Macháčková s tím, že se tato technologie využívá i jako náplň do bund, kalhot a dalšího vybavení do extrémních podmínek. Jedná se o nedílnou součást vojenské a horolezecké výstroje.

Další funkce u kozaček pro větší komfort žen

Kromě speciálních technologií zajišťujících teplo a sucho obsahují dámské boty i další funkce, které poskytují ženám komfort na míru. Jednou z nich je například funkce Vario, díky které lze libovolně nastavit šířku kozačky. „Tuto funkci ocení zejména ženy s většími lýtky, které si mohou například pomocí zipu kozačky rozšířit. Kromě toho jsou letošní modely z kolekce podzim zima i nadále vyrobeny v rozměrech XS a XL, aby si mohlo vybrat široké spektrum zákaznic,“ upřesnila Iva Macháčková.

O společnosti Afeli s.r.o.

Společnost Afeli s.r.o. byla založena v roce 2003 jako výhradní obchodní zástupce firmy Wortmann KG pro Českou republiku. Wortmann KG patří k největším evropským výrobcům obuvi, přičemž jeho nejznámější produkt jsou boty značky Tamaris. V současné době Afeli s.r.o. distribuuje obuv Tamaris do 240 obchodů v ČR.

O obuvi Tamaris

Tamaris je jednou z nejoblíbenějších a nejúspěšnějších obuvnických značek v Evropě. Boty Tamaris se vyznačují optimálním poměrem ceny ke kvalitě a důrazem na aktuální trendy. Kolekce obuvi Tamaris je nabízena ve třech liniích. Linie Tamaris zahrnuje elegantní kožené modely a pohodlnou business obuv. Tamaris Trend je designově orientovaná a mladá linie vysoce módní obuvi. Boty z linie Tamaris active jsou určené především pro volný čas a kladou důraz na pohodlné nošení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

20:48 Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

V rámci oslav výročí Pražského povstání se dnes konal vzpomínkový pietní akt na místě bývalého nacis…