Moravskoslezský kraj: Školáci převzali Hejtmanův pohár za sportovní dovednosti

21.09.2016 17:30

Žáci základních škol v Bruntále, Studénce a v Nýdku získali ocenění za své sportovní aktivity v soutěži Hejtmanův pohár. Do letošního druhého ročníku celostátní soutěže, ve které školy zápolí v překonávání dráhy sportovních dovedností, se v Moravskoslezském kraji zapojilo 10 445 žáků ze 37 škol.

Moravskoslezský kraj: Školáci převzali Hejtmanův pohár za sportovní dovednosti
Foto: kr-moravskoslezsky.cz
Popisek: Moravskoslezský kraj

První místo vybojovaly a trofej v podobě poháru hejtmana spolu s desetitisícovou poukázkou na nákup sportovního vybavení si odvezly děti ze ZŠ Bruntál ve Školní ulici, na druhé příčce se umístili školáci ze ZŠ Studénka, kteří obdrželi poukázky v hodnotě 4 tisíc korun na nákup sportovních potřeb. Třetí místo patří dětem ze ZŠ Nýdek. Ty si odvezly poukázky v hodnotě tisíc korun.

„Všem, kteří se zúčastnili soutěže, včetně pedagogů, bych chtěla pogratulovat, protože každá sportovní aktivita je nesmírně prospěšná. V případě této soutěže jde navíc o velmi lákavou formu, jejímž cílem není pouze krátkodobý výkon, ale celková motivace žáků základních škol k aktivnímu a zdravému životnímu stylu i podpora vztahu ke sportu. Soutěžní systém je postavený na principu získávání bodů za jednotlivé soutěžní aktivity. Největší šanci tak má škola, která je nejaktivnější, nikoliv škola s nejrychlejšími žáky,“ říká Věra Palková, náměstkyně hejtmana MSK pro školství, sport a tělovýchovu, která vítězům předala ocenění.

Princip samotné soutěže popisuje Jakub Molnár, výkonný ředitel pořádající Asociace amatérských sportů ČR. „Hejtmanův pohár spojuje svět sportu se světem moderních aplikací a sociálních sítí. Díky speciální webové aplikaci, která obstarává veškerou komunikaci školy a pořadatele, se mohou účastníci zapojit způsobem, který jim maximálně vyhovuje, přičemž nemusejí nikam jezdit. Hejtmanův pohár nabízí především osvěžující náplň pro hodiny tělesné výchovy a podstatou této celorepublikové sportovní hry je zdolávání tzv. opičí dráhy plné překážek, která prověří všestranné sportovní nadání účastníků. Dráha má unifikovanou podobu a je možné ji postavit v každé tělocvičně či multifunkčním hřišti“.“

Každá škola se nejprve přihlásí do aplikace a zvolí si individuální zapojení do soutěže podle svých možností. Týmy pak čerpají z aplikace návody o tom, jak má dráha vypadat a z čeho ji mají sestavit. Do systému poté zanášejí časy, za které dráhu zdolají, mohou přidávat také fotografie či videa. Systém nakonec vše vyhodnotí.

Druhý ročník zábavného sportovního klání pro základní školy a nižší ročníky víceletých gymnázií uspořádala Asociace amatérských sportů České republiky (AAS ČR). Třetí ročník soutěže bude zahájen letos na přelomu října a listopadu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…