Moravskoslezský kraj: Technotrasa přitahuje turisty i sbírá ocenění

16.01.2020 21:20

Krajský projekt Technotrasa, který sdružuje třicítku technických atraktivit v Moravskoslezském kraji, získal první místo ve Velké ceně cestovního ruchu 2019/2020. Technotrasa zvítězila v kategorii nejlepší turistický produkt. Ocenění převzal v Brně na veletrhu GO-REGION TOUR náměstek hejtmana kraje Jan Krkoška.

Moravskoslezský kraj: Technotrasa přitahuje turisty i sbírá ocenění
Foto: kr-moravskoslezsky.cz
Popisek: Moravskoslezský kraj

„Technotrasu považuji za klíčový produkt cestovního ruchu v našem kraji. Můžeme nabídnout unikátní technické dědictví, které jinde v Česku v takovém rozsahu ani kvalitě nenajdete. Pro turisty chystáme v Technotrase i pro letošní sezónu další vylepšení, nové zážitkové prohlídky či zapojení zcela nových atraktivit. Tato cena nám potvrzuje, že technické památky jsou pro návštěvníky velmi atraktivní, “ uvedl náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje pro regionální rozvoj a cestovní ruch Jan Krkoška.

Projekt Technotrasy s původně dvanácti technickými památkami vznikl v roce 2012, dnes už nabízí 30 atraktivit. Kromě tradičních turistických tahounů, jakými jsou například ostravský Důl Michal a Dolní Vítkovice s Landek Parkem, se k Technotrase připojily i méně okoukané lokality. Vodní mlýn Wesselsky a mlýn v Bartošovicích ukazují mlynářské řemeslo v praxi, v Krnovské synagoze se návštěvníci mohou zaposlouchat do příběhů krnovských průmyslníků a pěchotní srub Na Trati v Bohumíně zajímá nadšence válečné historie. „V minulém roce se k Technotrase připojil například vápencový lom Kotouč ve Štramberku, který si návštěvníci mohou prohlédnout za plného pracovního provozu. Zajímavé jsou i nové interaktivní expozice v rýmařovské textilce Hedva Český Brokát. Důležité je, že si technické zajímavosti lidé neprohlížejí jen zdálky. Technotrasa je o autentických zážitcích na unikátních místech. Návštěvníci jsou vtaženi do děje a všemi smysly zažívají reálné situace a příběhy,“ řekl náměstek hejtmana Jan Krkoška.

Velkou cenu cestovního ruchu organizuje již třináctým rokem společnost COT media ve spolupráci s Veletrhy Brno. Vítězové byli letos vyhlášeni 16. ledna 2020 v rámci mezinárodního veletrhu GO-REGION TOUR, konaného v Brně od 16. do 19. ledna.

V kategorii nejlepší turistický produkt kromě Technotrasy bodoval i projekt Zlatá stezka Jihočeské centrály cestovního ruchu, který získal 2. místo. Třetí příčku pak obsadil projekt Klapka-filmová Vysočina poprvé, se kterým o umístení bojovala organizace Vysočina Tourism.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP pořádá v sobotu výroční Den otevřených dveří na Kačerově u příležitosti 50 let pražského metra

22:12 DPP pořádá v sobotu výroční Den otevřených dveří na Kačerově u příležitosti 50 let pražského metra

Ve čtvrtek 9. května 2024 uplyne 50 let od slavnostního zahájení provozu první trasy metra v Praze. …