Na Olšině odstartovala série chovatelských přehlídek VLS

08.05.2017 9:03

V sále restaurace hotelu Michaela v rekreačním zařízení Olšina prezentovala divize VLS Horní Planá trofeje a shozy na tradiční chovatelské přehlídce.

Na Olšině odstartovala série chovatelských přehlídek VLS
Foto: vls.cz
Popisek: Vojenské lesy a statky ČR, s. p. - logo

Výběr ukázal to nejlepší z uplynulé lovecké sezóny, ve které bylo honitbách ve správě šumavské divize uloveno 653 kusy jelení zvěře, 263 kusy zvěře srnčí a 500 kusů zvěře černé. Samotná přehlídka pak prezentovala všechny trofejové úlovky. Celkem tak návštěvníci viděli 122 jeleních, 82 srnčích a dvě trofeje ze zvěře černé.

„Z ulovené trofejové zvěře byli ohodnoceny medailí 4trofeje. Jednalo se o jeleny, přičemž jeden jelen dosáhl na stříbrnou medaili a tři jeleni na medaili bronzovou,“ dodal ředitel divize VLS Horní Planá Petr Král.

Divize VLS Horní Planá myslivecky obhospodařuje na vlastní účet pět honiteb. Největší z nich je Knížecí stolec, kde se vyskytuje zvěř jelení, srnčí, černá a okrajově daňčí. Obdobná zvěř je zastoupena v honitbě Nová Pec, která navazuje na NP Šumava, stejně tak v honitbě Vimperk. Ve zbylých dvou honitbách obhospodařovaných divizí (Homolský les a Bechyně) je normována pouze zvěř srnčí a lovena zvěř černá.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ číslo týdne: 30

19:02 ČEZ číslo týdne: 30

30 zemí světa staví, plánuje nebo projektuje jaderné reaktory.