Na ministerstvu školství, mládeže a tělovýchovy jednal podruhé expertní tým pro společné vzdělávání

21.05.2016 21:19

Na MŠMT koncem týdne jednal podruhé expertní tým pro společné vzdělávání. Expertní tým sdružuje zástupce asociací škol, neziskových organizací, pedagogicko-psychologických poraden, pedagogických fakult vysokých škol v ČR i odborníků z praxe.

Na ministerstvu školství, mládeže a tělovýchovy jednal podruhé expertní tým pro společné vzdělávání
Foto: msmt.cz
Popisek: MŠMT - logo

Tématem bylo projednání legislativního rámce společného vzdělávání a jeho financování, návrh změny kvalifikace pro výchovné poradce, diskuse ohledně dokumentu „Informace k akreditaci vzdělávacích programů zaměřených na témata společného vzdělávání," role neziskových organizací v oblasti společného vzdělávání, a také pozvánka na konferenci Vzděláváme společně, která se uskuteční 27. 5. 2016 v Brně. 

Expertní tým MŠMT pro společné vzdělávání vnímá svou funkci ve stávající společenské situaci jako podstatnou. Svou roli vnímá zejména ve svém nezávislém příspěvku do široké diskuze, která se společného vzdělávání týká. Cílem je vytvořit takové prostředí, které bude přívětivé jak pro žáky, tak pro rodiče a pedagogy. Expertní tým se chce ve své práci zaměřit na pomoc MŠMT zejména v těchto oblastech:

•    Prosazování společného vzdělávání v českém vzdělávacím prostředí;
•    Optimalizace společného vzdělávání v reakci na aktuální problémy praxe;
•    Konkrétní návrhy pro aplikaci společného vzdělávání v reálné školské praxi;
•    Návrhy na zlepšení komunikace v oblasti společného vzdělávání směrem k široké veřejnosti, zejména pak směrem ke všem pedagogům a rodičům.

Expertní tým sdružuje zástupce asociací škol, neziskových organizací a dalších aktérů, pedagogicko-psychologických poraden, pedagogických fakult vysokých škol v ČR i odborníků z praxe. Expertní tým se zabývá otázkami provádění společného vzdělávání. Jeho činnost je zaměřena zejména na odborné aspekty společného vzdělávání i na otázky právní a ekonomické.

Expertni_tym_Ministerstva_skolstvi.docx Expertní tým zde

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

19:15 DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) v Opravně tramvají v Ústředních dílnách v Hostivaři uvedl do prov…