Na rozvoj silnic půjde 150 milionů korun

05.05.2015 8:21

Zhruba 150 milionů korun z Evropské unie prostřednictvím Regionálního operačního programu NUTS II Jihozápad (ROP JZ) bude v příštích měsících investováno do rozvoje komunikací v obcích a městech Plzeňského a Jihočeského kraje. Výběr konkrétních staveb dnes (pondělí 4. 5.) schválil Výbor Regionální rady NUTS II Jihozápad.

Na rozvoj silnic půjde 150 milionů korun
Foto: topgrant.cz
Popisek: Ilustrační mapa regionálních operačních programů

„Výbor dnes schválil výběr projektů k realizaci v rámci 35. výzvy ROP NUTS II Jihozápad pro oblast 1.5 Rozvoj místních komunikací. Seznam konkrétních projektů bude ve stanovené lhůtě zveřejněn na webových stránkách www.rr-jihozapad.cz. Předpokládáme, že už v úterý 5. května,“ uvedl Jaromír Slíva, místopředseda Regionální rady NUTS II Jihozápad. Doplnil, že všechny další přijaté projekty s minimální bodovou hranicí budou vedeny jako náhradní a v případě přesunutí finančních prostředků na  oblast podpory 1.5 Rozvoj místních komunikací mají šanci, že tyto finance získají.

Zároveň sdělil, že výbor schválil  navýšení prostředků, vyčleněných  na rozvoj místních komunikací, a to z původních 115 milionů korun na zhruba 150 milionů Kč. „Důvodem tohoto kroku byla potřeba uspokojení většího počtu žadatelů o finance z ROP Jihozápad,“ doplnil Ivo Grüner, předseda Regionální rady NUTS II Jihozápad a náměstek hejtmana Plzeňského kraje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…