Na zkušenou do Francie? Pardubický kraj nabízí osmiměsíční dobrovolnickou stáž

05.07.2017 20:04

S francouzským regionem Centre-Val de Loire spolupracuje Pardubický kraj dlouhodobě, a to například v oblasti technologických inovací nebo sociálního podnikání. Nyní se náš kraj zapojil také do projektu, který nabízí třem mladým lidem dlouhodobou stáž ve Francii.

Na zkušenou do Francie? Pardubický kraj nabízí osmiměsíční dobrovolnickou stáž
Foto: Pardubický kraj
Popisek: V minulém roce jednal kraj s regionem Centre-Val de Loire o sociálním podnikání.

„Pardubický kraj se zapojil do projektu mezinárodní mobility, který je podpořen ze strany francouzské vlády a regionu Centre-Val de Loire. Cílem projektu je výměnný pobyt mladých lidí spojený s dobrovolnickou službou v partnerských regionech v délce osmi měsíců,“ řekl radní zodpovědný za sociální péči a neziskový sektor Pavel Šotola.

Pardubický kraj tak v současné době hledá tři mladé lidi ve věku od 18 do 25 let, kteří mají chuť od letošního října do května příštího roku vycestovat do Francie. Dobrovolníkům, kteří pro stáž ve Francii potřebují základní znalost angličtiny, bude zajištěno ubytování, stravné, doprava a kapesné ve výši pětiset eur měsíčně.

Francouzský region Centre-Val de Loire, který se nachází zhruba uprostřed země a jehož hlavním městem je Orléans, je partnerem našeho kraje již několik let. Společně jsme jednali například o založení Energeticko-technického inovačního klastru Pardubického kraje. Významnou oblastí spolupráce je také sociální podnikání. Partneři z Centre-Val de Loire Pardubickému kraji pomáhají svými dlouholetými zkušenostmi, aby i tady tento společensky odpovědný byznys zdomácněl a našel ukotvení.

Více informací o dobrovolnické stáži v partnerském regionu poskytne Kateřina Budínská, a to na adrese katerina.budinska@pardubickykraj.cz nebo na telefonním čísle 466 026 692.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Výsledky evropských voleb oznámí úřad 9. června večer

19:02 Český statistický úřad: Výsledky evropských voleb oznámí úřad 9. června večer

Český statistický úřad v souladu se zákonem zveřejní výsledky voleb do Evropského parlamentu až po u…