Nadace ČEZ: Klienti i vedoucí Centra bez bariér představili svůj um na jarním jarmarku

27.03.2018 21:08

Nedělní a pondělní jarmark v Nové Pace ideálním způsobem propojil práci sociálních pracovnic i zdravotně postižených klientů zaměstnaných v Centru bez bariér.

Nadace ČEZ: Klienti i vedoucí Centra bez bariér představili svůj um na jarním jarmarku
Foto: Nadace ČEZ
Popisek: Nadace ČEZ

Sociální a organizační dovednosti nabyté v nedávných kurzech si mohli pracovníci vyzkoušet v praxi při prodeji pletenin, keramiky a dalších výrobků z chráněné dílny. Vzdělávací aktivity organizace podpořili uživatelé aplikace EPP – Pomáhej pohybem a Nadace ČEZ.

Poskytování sociálních služeb patří ke stěžejním aktivitám novopackého Centra bez bariér. K tomu, aby tyto služby byly kvalitní a pomohly klientům – lidem se zdravotním i mentálním postižením získat nezávislost a soběstačnost v běžném životě, se i pracovníci sociálních služeb potřebují vzdělávat. Znalosti z kurzů tak mohli využít pro práci s klienty a společně vyrobili spousty nádherných velikonočních a dalších věcí.

Velikonoční Jarmark tak využili k prezentaci aktivit Centra veřejnosti.

„Jsme moc rádi, že nás podpořili uživatelé aplikace Pomáhej pohybem, pro nás to znamená velkou motivaci do další práce. Děkujeme všem sportovcům, kteří nám přidělili body a hlavně děkujeme Nadaci ČEZ, která nás nepodpořila poprvé, ale naše aktivity podporuje pravidelně,“ říká Marie Vokurková, provozní pracovnice a koordinátorka Centra bez bariér.

Částku dvacet tisíc na uhrazení kurzů efektivního tréninku dovedností vybodovali v rámci dobročinného projektu s názvem „Jak pracovat s motivací klientů“ nasazeného v aplikaci EPP – Pomáhej pohybem její uživatelé, na finanční prostředky pro centrum ji převedla Nadace ČEZ.

Projekt prospěl pracovníkům, kteří pracují s klienty denního stacionáře. V kurzech získali cenné zkušenosti s vedením služeb, přípravou projektů a s administrativou.

„Bez dobrého vedení a kvalitních služeb nemůže být spokojených klientů. Na vytížení sociálních pracovníků se často zapomíná, ale i oni potřebují pro svou práci nové podněty, motivaci a povzbuzení,“ uvedla ředitelka Nadace ČEZ Michaela Ziková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

22:08 Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

Frymburský břeh lipenské přehrady bude zdobit busta nebo jiná hmotná, umělecky cenná připomínka na p…