Nadace ČEZ přivezla charitativní oranžová kola do Kadaně

04.08.2020 9:27

Putovní festival Energie pro kulturu navštíví ve dvanácti letních večerech šest měst České republiky. Turné má podpořit kulturní scénu, kterou zasáhla opatření související s pandemií koronaviru. Svoji pouť festival zahájil v královském městě Kadani, kde diváci mohli zcela zdarma vidět například divadlo Cirk La Putyka, Kašpárek v rohlíku nebo si užít koncert Anety Langerové. Nadace ČEZ přivezla Oranžová kola - handbiky, na kterých účastníci festivalu vyšlapali pro Světlo Kadaň z.s. a ZUŠ Klementa Slavického Kadaň celkem 105 343 korun!

Nadace ČEZ přivezla charitativní oranžová kola do Kadaně
Foto: Nadace ČEZ
Popisek: Nadace ČEZ

Každý účastník putovního festivalu mohl pomoci dobré věci minutou šlapání na oranžovém handbiku. Pro dvě neziskové organizace z Kadaně účastníci festivalu vyšlapali 105 343 korun.

Ke slavnostnímu předání šeků došlo krátce před koncertem Anety Langerové. ZUŠ Klementa Slavického Kadaň převzala šek s částkou 53 135 korun. Získané prostředky použije na nákup nového hudebního nástroje – piana. Druhá organizace – Světlo Kadaň, z.s. za získaných 52 208 korun zrealizuje tvořivé dílny a kulturní kroužky v rámci nízkoprahových zařízení pro děti a mládež v Kadani a Chomutově.

Festival dále pokračuje do Třebíče, kde se 6. a 7. srpna představí Mig 21, v Hradci Králové 13. a 14. srpna Anna K., v Českých Budějovicích 27. a 28. srpna Miro Žbirka, v Ostravě 3. a 4. září Aneta Langerová a festival skončí 10. a 11. září v Liberci, kde vystoupí Tata Bojs.

Nadaci ČEZ založila energetická společnost ČEZ v roce 2002, aby zastřešila svou dárcovskou činnost. Nadace ČEZ podporuje několika grantovými programy sociální, kulturní a sportovní projekty a aktivně spolupracuje s regiony. Výší rozdělených příspěvků se řadí ke špičce nadací v České republice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Lubomír Zaorálek byl položen dotaz

Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě

Zajímalo by mě, jak toho chcete docílit? A kde by třeba podniky nebo zaměstnavatelé na dorovnání mezd měli brát peníze?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: S poštovními emoji po Česku

22:03 Česká pošta: S poštovními emoji po Česku

V úterý 7. května uvede Česká pošta do prodeje výplatní samolepící písmenové poštovní známky Emoji. …