Nadace SYNOT: Neziskový sektor ještě letos získá další pomoc

05.10.2014 9:38

Páteční večer patřil v uherskohradišťském Klubu kultury neziskovým organizacím celého Slovácka. Nadace SYNOT pro ně totiž uspořádala grantový večer, v jehož rámci rozdělila mezi zástupce neziskového sektoru celkem 2.135.000 Kč.

Nadace SYNOT: Neziskový sektor ještě letos získá další pomoc
Foto: red
Popisek: Nadace Synot

V sále seděli zástupci oblasti zdravotní, sociální, školství a zájmové činnosti, kultury i sportu. Celkem si jich pro příspěvek na svou činnost, o který si v rámci grantového programu zažádali, přišlo 285.

„Žádali jsme o příspěvek na kroje pro náš dětský pěvecký sbor a jsme moc vděčni, že nám nadace SYNOT vyšla vstříc,“ uvedla například paní Dagmar Vacková z Podolí.

Eva Mikešová, předsedkyně klubu pro seniory Světlov z Bojkovic, zase převzala darovací smlouvu, která napomůže k tomu, aby mohli senioři lépe využívat svůj volný čas. „Organizujeme nejrůznější přednášky a zájezdy tak, aby se naši starší spoluobčané cítili dobře. Vše ale děláme zdarma a dobrovolně, proto jsme moc rádi, že nám nadace pomůže například s úhradou cestovních nákladů,“ doplnila paní Mikešová.

Žadatel o podporu fotbalového klubu v Traplicích, Ladislav Blecha, k tomu dodává: “V oblasti sportu je prostředků akutní nedostatek, opravdu každá koruna je pro nás dobrá. Grantová pomoc je tedy i pro nás velmi významná.“

Nadace SYNOT současně udělila také speciální ceny osobnostem za celoživotní přínos regionu. Mezi laureáty tentokrát byli: za oblast kultury pan Igor Stránský, v oblasti zdravotní a sociální obdržela speciální ocenění paní Bohumila Jurásková, za oblasti školství a zájmové činnosti paní Bohuslava Johaníková a laureátkou v oblasti sportu se stala paní Helena Chytková.

Nadace má navíc dobrou zprávu pro všechny další zájemce o pomoc. Jelikož grantovou komisi zavalily stovky žádostí a nebylo možné vyhovět všem, rozhodl se její zakladatel, pan Ivo Valenta, že ještě v letošním roce nadace rozdělí mezi neziskový sektor další finanční prostředky, a to v rámci tzv. Vánočního grantu.

„Tentokrát přednostně uspokojíme ty žadatele, kteří z kapacitních důvodů neměli štěstí v právě uzavřeném grantovém kole. O finanční prostředky se však mohou ucházet také další subjekty i jednotlivci z celého Slovácka. Je velmi příjemné vidět, že naše prostředky již téměř 15 let prokazatelně pomáhají tam, kde je to opravdu potřeba," doplnil Ivo Valenta.
Podrobnosti k vánočnímu grantu zájemci získají na webových stránkách nadace SYNOT. Uzavírka žádostí proběhne přibližně v polovině listopadu, slavnostní předání darovacích smluv pak o měsíc později.

Nadace SYNOT vyhlašuje granty již od roku 2006 a soustřeďuje se na podporu kultury, sportu, školství a zájmové činnosti, zdravotnictví a sociální oblasti. Kromě toho dlouhodobě finančně pomáhá dalším významným akcím, jako jsou např. Slovácké slavnosti vína a otevřených památek nebo Park Rochus. Přestože změnou legislativy musela nadace výrazně snížit svůj rozpočet z původních několika set milionů korun, i dnes podporuje především Slovácko částkou ve výši přibližně 20 milionů Kč ročně.

Poznámka redakce: 75% podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s. vlastní společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a senátora Iva Valenty

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

11:27 Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

Ve čtvrtek 25. dubna 2024 byly vyhlášeny výsledky patnáctého ročníku ankety Zákon roku. Na druhém mí…