Nafta z Bavorska konečně zpět v ČR i díky ČD Cargo

16.10.2016 19:04

V pátek 14. října 2016 byl za účasti premiéra České republiky Bohuslava Sobotky odplombován první vagón s naftou, která do areálu společnosti Čepro v Třemošné u Plzně byla dopravena ze skladů v bavorském Kraillingu. Zde palivo za více než miliardu korun uvízlo ve skladu zkrachovalé firmy Viktoriagruppe.

Nafta z Bavorska konečně zpět v ČR i díky ČD Cargo
Foto: red
Popisek: ČD Cargo

Samotné přepravě předcházela nejen náročná diplomatická a obchodní jednání, ale i jednání o zabezpečení přepravy nafty zpět do České republiky. Z mnoha pohledů se jedná o logisticky poměrně náročnou akci, před kterou bylo nejprve nutné obnovit železniční vlečku ve skladovém areálu v Kraillingu, zajistit odpovídající vozy atd.

Jako partner pro komplexní zajištění přepravy nafty byla vybrána akciová společnost ČD Cargo, pro kterou se jedná o velice významnou zakázku. Do České republiky má být přepraveno cca 80 milionů litrů nafty, což představuje přibližně 70 ucelených vlaků. Celá akce by měla být ukončena na jaře příštího roku.

Souprava dvaceti prázdných železničních vozů byla na vlečku v Kraillingu přistavena v pondělí. V úterý probíhala nakládka a ve středu se vlak vydal na cestu přes Regensburg, Domažlice a Plzeň do Třemošné, kam dorazil ve čtvrtek v časných ranních hodinách.

Pro koncového zákazníka zajišťuje ČD Cargo komplexní službu včetně posunu s vozy na vlečce v Kraillingu.

Poděkování za úspěšnou realizaci jízdy prvního vlaku s naftou patří všem zaměstnancům ČD Cargo, kteří se na ní podíleli. Slova chvály na ČD Cargo zazněla také z úst předsedy Správy státních hmotných rezerv Pavla Švagra i premiéra Bohuslava Sobotky. Manažeři společnosti Čepro pak vyzdvihli činnost Tomáše Eichlera (ředitel odboru obchodního managementu) a Jaroslava Kvapila (vedoucí komoditní skupiny chemie), bez jejichž pracovního nasazení by se přeprava realizovala jen velmi obtížně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Infocentrum JE Dukovany zve na speciální zábavně naučný dětský program „Po stopách elektřiny“

19:19 ČEZ: Infocentrum JE Dukovany zve na speciální zábavně naučný dětský program „Po stopách elektřiny“

Energetici na sobotu 4. května připravili pro malé návštěvníky speciální program zaměřený na výrobu …