Náměstek ministra zahraničních věcí byl přijat prezidentem Burkiny Faso

29.05.2017 20:36

Náměstek ministra zahraničních věcí Lukáš Kaucký se během své návštěvy Burkiny Faso ve dnech 22.–23. května 2017 setkal s prezidentem země R. M. Christianem Kaboré, s předsedou Národního shromáždění Salifem Diallo a jednal také s náměstkyní tamní diplomacie Ritou Solange Agneketom Bogoré.

Náměstek ministra zahraničních věcí byl přijat prezidentem Burkiny Faso
Foto: Hans Štembera
Popisek: Černínský palác, sídlo Ministerstva zahraničních věcí

Náměstka Kauckého na návštěvě Burkiny Faso doprovázel náměstek ministra obrany Tomáš Kuchta, první zástupce náčelníka generálního štábu generálmajor Jaroslav Kocián a početná delegace zástupců obranného průmyslu. Hlavním tématem všech jednání byla bezpečnostní problematika regionu subsaharské Afriky a možnosti budoucí spolupráce zejména v oblasti boje proti terorismu a ilegální migrace. Prezident Kaboré vyzdvihl aktivity České republiky v regionu a vyjádřil naději, že nově otevřená kapitola bezpečnostní spolupráce bude založena na dlouhodobém partnerství.

V rámci projektu podpory ekonomické diplomacie náměstek Kaucký v hlavním městě Burkiny Faso Ouagadougou otevřel první Regionální výstavu českého obranného průmyslu, kde své výrobky a technologie prezentovalo čtrnáct českých společností, včetně České zbrojovky Uherský Brod, LOM Praha, Czechoslovak Group, Omnipolu a dalších.

Výstavy a následné odborné bezpečnostní konference se zúčastnila řada důležitých partnerů, včetně ministra vnitřní bezpečnosti Burkiny Faso Simona Compaoré, ministra obrany Jean-Claude Boudyho, náčelníka generálního štábu generála Oumarou Sadoua a předsedy Národního shromáždění Salifa Diallo, jenž letos v červnu uskuteční na pozvání předsedy Poslanecké sněmovny Jana Hamáčka oficiální návštěvu České republiky.

Náměstek Kaucký jednal s prezidentem Burkiny Faso a otevřel první Regionální výstavu českého obranného průmyslu

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká obchodní inspekce vloni zjistila celkem 8 případů diskriminace

22:04 Česká obchodní inspekce vloni zjistila celkem 8 případů diskriminace

Česká obchodní inspekce v průběhu minulého roku kontrolovala, zda nedochází ze strany obchodníků k d…