Národní muzeum a Asociace muzeí a galerií ČR spouští nový webový portál Do muzea!

17.05.2015 20:20

Národní muzeum ve spolupráci s Asociací muzeí a galerií České republiky vytvořilo nový portál Do muzea!, určený všem zájemcům o svět muzeí a galerií.

Národní muzeum a Asociace muzeí a galerií ČR spouští nový webový portál Do muzea!
Foto: Národní muzeum
Popisek: Národní muzeum

Portál poskytne kompletní přehled o muzejních institucích na území České republiky včetně doprovodných programů a akcí, které budou muzejními objekty průběžně doplňovány. Navíc všem návštěvníkům umožní jednotlivá muzea a galerie ve čtyřech různých kategoriích ohodnotit, a zúčastnit se tak soutěže o věcné ceny. Soupeřit mezi sebou však budou i samotná muzea, která na základě získaných bodů obdrží titul v soutěži Muzeum roku, jež bude letos oficiálně odstartována 14. května 2015 u příležitosti slavnostního vyhlášení vítězů Cen Gloria musaealis za rok 2014.

Webový portál Do muzea! (www.do-muzea.cz), provozovaný Národním muzeem, představuje činnost muzeí a galerií aumožňuje jejichhodnocení z pohledu návštěvníka. Díky tomu mohou zapojená muzea získat tolik důležitou zpětnou vazbu a také zvýšit zájem veřejnosti o návštěvu muzejních objektů.

Všichni návštěvníci portálu mohou po jednoduché registraci posoudit kvalitu muzejní instituce ve čtyřech různých kategoriích – Expozice a výstavy, Lidé v muzeu, Služby návštěvníkům, Doprovodné programy. Každému objektu vždy přiřadí odpovídající počet bodů od 1 do 5 a celkový počet bodů bude určen průměrem z jednotlivých kategorií.

Každý rok navíc může návštěvnicky nejúspěšnější instituce získat titul Muzeum roku. První ročník soutěže bude zahájen 14. května 2015 ve Smetanově síni Obecního domu v Praze v rámci slavnostního vyhlášení XIII. ročníku Národní soutěže muzeí Gloria musaealis 2014, pořádané Ministerstvem kultury České republiky a Asociací muzeí a galerií České republiky. Pamatováno však bude i na hodnotící uživatele portálu, pro které je připravena soutěž o věcné ceny.

Více informací naleznete na www.do-muzea.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

17. týden na trhu pohonných hmot ČMKB

10:42 17. týden na trhu pohonných hmot ČMKB

Denní kontrakty motorové nafty na trhu pohonných hmot Českomoravské komoditní burzy Kladno se v 17. …