Návštěvnost Reynkovy výstavy v prvních dnech po otevření ukazuje na obrovský zájem

29.04.2014 10:56

Bezmála pět tisíc návštěvníků již zavítalo během necelých dvou týdnů do Valdštejnské jízdárny, aby si prohlédlo výjimečnou expozici složenou z téměř 250 grafik českého významného výtvarníka a literáta Bohuslava Reynka.

Návštěvnost Reynkovy výstavy v prvních dnech po otevření ukazuje na obrovský zájem
Foto: praha.eu
Popisek: Obraz Bohuslava Reynka

„Přiblížení ne zcela známého autora širokému publiku je od počátku naším cílem, ale musím přiznat, že zájem, který se projevuje již od samotného otevření výstavy, mě nejenom potěšil, ale zejména poměrně dost překvapil. Poslední dubnový víkend počet návštěvníků dosahoval dokonce skoro takového čísla jako u loňské výstavy Muchových plakátů,“ srovnává Richard Fuxa, předseda správní rady nadačního fondu nesoucího jeho jméno.

Podle něj je návštěvnost letošní výstavy o to překvapivější, že zatímco tvorba secesního mistra Alfonse Muchy má v českých domácnostech po dlouhá desetiletí velké jméno a zájem o něj se dal předpokládat, odkaz díla Bohuslava Reynka zůstal nadlouho kvůli přičinění minulého režimu u nás povědomí veřejnosti ukryt.

S velkým ohlasem se setkaly i pravidelné komentované prohlídky, které se konají vždy v sobotu od 15 hodin a trvají hodinu, nebo grafické dílny, kde si zájemci mohou pod taktovkou lektorky vyzkoušet techniku suché jehly a odnést si domů i vlastní drobnou grafiku inspirovanou dílem Bohuslava Reynka.

A to není zdaleka vše, čím si mohou návštěvníci jedinečný zážitek uchovat po dlouhou dobu. Součástí výstavy je i obchod umístěný v prostorách Valdštejnské jízdárny, kde je možné zakoupit plakáty, obrazy v rámech, katalog výstavy nebo pro děti leporelo – vše s Reynkovými grafikami. Kromě toho je možné si veškeré zboží objednat prostřednictvím e-shopu na www.reynek.cz/eshop.

Výstavu pořádá Nadační fond Richarda Fuxy společně s Národní galerií v Praze, ve spolupráci s Galerií Zdeněk Sklenář a Nadací Reynek. Produkčně zajišťuje společnost BigMedia.

Výstava je otevřená každý den v týdnu, vždy od 10 do 19 hodin. Více informací naleznete na webových stránkách www.reynek.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: V květnu si budou moci lidé prohlédnout vodní elektrárnu Hněvkovice

13:55 ČEZ: V květnu si budou moci lidé prohlédnout vodní elektrárnu Hněvkovice

Během čtyř květnových víkendů se budou moci lidé podívat do útrob unikátního vodního díla, vybudovan…