Nejlepším sportovcem Jihomoravského kraje byl vyhlášen dráhový cyklista Pavel Kelemen

02.04.2016 7:35

Nejlepším sportovcem Jihomoravského kraje za minulý rok byl ve čtvrtek 31. března 2016 v Brně vyhlášen dráhový cyklista Pavel Kelemen.

Nejlepším sportovcem Jihomoravského kraje byl vyhlášen dráhový cyklista Pavel Kelemen
Foto: Jihomoravský kraj
Popisek: Nejlepším sportovcem Jihomoravského kraje byl vyhlášen dráhový cyklista Pavel Kelemen.

V úvodu slavnostního večera hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek přivítal ministryni Kateřinu Valachovou a poděkoval jí za její podíl při zachování motocyklové Grand Prix České republiky a ocenil výsledky nejlepších sportovců i obětavou práci jejich trenérů a doprovodných týmů. 

„Potřebujete vzory, zázemí a trenéry. Někteří z vás se kvalifikovali na letošní olympiádu. Jihomoravský kraj všechny sportovce, kteří se kvalifikují do Ria, podpoří každého částkou sto tisíc korun. Za uplynulý rok se kraj snažil udělat pro sport spoustu věcí. Nejenom že jsme přidali peníze, ale uzavřeli jsme řadu memorand se střechovými organizacemi – s Českou unií sportu, Sokolem, Orlem, s Dělnickými tělovýchovnými jednotami. Podporujeme špičkové kluby nejen v Brně, systémovou pomoc chceme zachovat i do  budoucna,“ zdůraznil hejtman Michal Hašek

„Snažím se, aby sportovci pocítili na vlastní kůži, že se v podpoře sportu blýská na lepší časy,“ řekla ministryně Valachová, která poděkovala všem, kteří se podíleli na organizaci této akce, která je pro mnoho sportovců zúročením  dlouholeté námahy v tréninku a soutěžích.

Vyhlášení nejlepších sportovců Jihomoravského kraje za rok 2015 se uskutečnilo v Rotundě pavilonu A na brněnském výstavišti. Jednotlivé nominace navrhla široká odborná sportovní veřejnost. Oceněné sportovce v jednotlivých kategoriích vybrala na základě elektronického hlasování komise složena z expertů ze sportovního prostředí a zástupců médií. Kritériem byl výkon dosažený v roce 2015 a příslušnost ke klubu registrovanému v Jihomoravském kraji. Ceny kromě hejtmana a ministryně předali členové Rady Jihomoravského kraje či zástupci partnerů akce.

Výsledky v jednotlivých kategoriích ankety:

1. Hlavní kategorie – SPORTOVEC JIHOMORAVSKÉHO KRAJE ZA ROK 2015 – dráhový cyklista Pavel Kelemen

2. Kategorie SPORTOVNÍ TALENT JIHOMORAVSKÉHO KRAJE ZA ROK 2015 – atletka Michaela Hrubá

3. Kategorie SPORTOVEC S HANDICAPEM– cyklista Ivo Koblasa

4. Kategorie SPORTOVNÍ KOLEKTIV – SENIORSKÝ TÝM JIHOMORAVSKÉHO KRAJE ZA ROK 2015 – HC Kometa Brno

5. Kategorie SPORTOVNÍ KOLEKTIV – MLÁDEŽNICKÝ TÝM JIHOMORAVSKÉHO KRAJE ZA ROK 2015 – SSKP Kometa Brno – broková střelba

6. Kategorie SPORTOVNÍ AKCE ROKU 2015 – motocyklová Grand Prix ČR

7. Kategorie SPORTOVEC – SYMPAŤÁK (cena veřejnosti) - cena Deníku Rovnost – moderní gymnastka Monika Míčková

Do Síně slávy jihomoravského sportu vstoupili:

Josef Masopust (in memoriam)

Vlastimil Bubník (in memoriam)

Věra Růžičková

Ivo Mrázek

Karol Divín

V rámci slavnostního večera převzali ocenění také úspěšní reprezentanti Jihomoravského kraje na loňských Hrách VII. letní olympiády dětí a mládeže České republiky. Ocenění převzali tito vítězové: Tomáš Hrbek v hodu míčkem, Daniel Kotyza v běhu na 1500 metrů, Eliáš Urban ve skoku dalekém, Adam Kuchta v hodu oštěpem, Patrik Maňas a Matyáš Džavonorok v beachvolejbale, Kryštof Krejčí, David Tomandl a Tomáš Březina ve štafetách 4x 50m volný způsob a 4x 50m polohovka a Adam Hlobeň se šesti zlatými medailemi za plavecké disciplíny, který se tak stal nejúspěšnějším sportovcem loňské mládežnické olympiády.  

Bližší informace najdete  na webu www.sportovecjmk.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

16:08 Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

Stále více spotřebitelů mění dodavatele energií. Řada z nich se přitom o proces přechodu mezi obchod…