Nemocnice České Budějovice získala statut proktorského centra pro robotickou operativu v gynekologii

26.06.2023 19:02 | Tisková zpráva

Gynekologicko-porodnické oddělení Nemocnice České Budějovice, a.s. získalo statut?školícího (proktorského) centra pro robotickou operativu v gynekologii. Stalo se tak teprve druhým podobným centrem v rámci České republiky. Proktoring znamená tzv. supervizi nad vyškolením daného operačního týmu a má své jasně stanovené úkoly a cíle.

Nemocnice České Budějovice získala statut proktorského centra pro robotickou operativu v gynekologii
Foto: mane.cz
Popisek: nemocnice České Budějovice

V pondělí 19. června navštívil českobudějovickou nemocnici operační tým Gynekologicko-porodnického oddělení Nemocnice Jihlava. Akce probíhala pod vedením MUDr. Petra Valhy, Ph.D., zástupce primáře gynekologicko-porodnického oddělení Nemocnice České Budějovice, a.s., jmenovaného proktora.

Tato návštěva, tzv. „Case observation visit“, měla za cíl seznámit nový operační tým s průběhem robotických operací na robotickém operačním sále a spektrem instrumentária. Skupině byly rovněž představeny operační tipy a triky. Součástí tréninku byla také příprava na možné komplikace, které se mohou v průběhu operací vyskytnout. Během školení byl také kladen důraz na prezentaci systému týmové práce zahrnující mimo jiné spolupráci anesteziologů, instrumentářek a sanitářů.

„Získání statutu školicího centra pro robotickou operativu v gynekologii považujeme za velký úspěch přesahující hranici jihočeského regionu. Jde o výsledek dlouhodobé cílevědomé a systematické práce celého týmu vedeného MUDr. Petrem Valhou, Ph.D. Zároveň by však tohoto úspěchu nebylo možné dosáhnout bez dlouhodobé vize a podpory managementu nemocnice a spolupráce s ostatními odbornostmi, které se na rozvoji robotické chirurgie v naší nemocnici podílejí,“ uvedl primář Gynekologicko-porodnického oddělení MUDr. Miloš Velemínský, Ph.D.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Svaz vinařů ČR: Účet za škody ve vinicích přesáhl dvě miliardy. Zapomeňme na daň, musíme řešit přežití a budoucnost

16:13 Svaz vinařů ČR: Účet za škody ve vinicích přesáhl dvě miliardy. Zapomeňme na daň, musíme řešit přežití a budoucnost

Rekordní mrazy, které minulý a tento týden udeřily v České republice, ničivě zasáhly tuzemské vinohr…