Nemocnice Znojmo: Velkokapacitní očkovací místo bude v hale v Dvořákově ulici

22.01.2021 11:48

Velkokapacitní očkovací místo ve Znojmě bude jen jedno a bude ve sportovní hale v Dvořákově ulici. Shodl se na tom Jihomoravský kraj jako zřizovatel očkovacího centra, Nemocnice Znojmo jako jeho provozovatel a město Znojmo jako jeho partner.

Nemocnice Znojmo: Velkokapacitní očkovací místo bude v hale v Dvořákově ulici
Foto: Nemocnice Znojmo
Popisek: Nemocnice Znojmo

Připravené k fungování by mělo být k 8. únoru. Původně mělo na přechodnou dobu vzniknout očkovací místo v Nemocnici Znojmo a následně zřízeno mimo její areál, což by především pro seniory generovalo zbytečné zmatky.

Sportovní hala v Dvořákově ulici nejlépe splňuje všechny podmínky a parametry pro vznik velkokapacitního očkovacího místa s průchodností 500 osob za den v závislosti na dostupnosti vakcín. Mezi ty základní patří bezbariérovost, velká jednotná plocha a dobrá dostupnost veřejnou dopravou a také dobré možnosti parkování. Pro ty, kteří se pojedou očkovat, bude navíc vyhrazený prostor pro parkování u zimního stadionu, aby vše běželo co nejrychleji. Případně před halou budou moci zastavit držitelé kartičky ZTP/P, aby nemuseli udělat ani krok navíc.

„Jsem rád, že se podařilo najít místo, které poskytne komfort pro obyvatele jak z hlediska zdravotní bezpečnosti, tak dopravní obslužnosti. Sportovní hala splňuje umožnění plynulého provozu očkovacího místa a zázemí pro personál, který bude očkování samotné realizovat,“ uvedl Martin Pavlík, ředitel Nemocnice Znojmo. Registrace na očkovací místo bude možná v nejbližších dnech, o čemž bude nemocnice veřejnost informovat. Konkrétní termíny pro očkování pak budou zadány v návaznosti na dodávku vakcíny.

Počítá se, že celý proces očkování poběží několik měsíců. Prostor haly a parkoviště u zimního stadionu tak bude po celou tuto dobu kompletně sloužit pouze jako zázemí pro očkování.

„Očkování je jediný způsob návratu do normálního života a já jsem moc rád, že díky skvělé spolupráci a koordinaci s krajem a nemocnicí jsme schopni prakticky v horizontu maximálně dvou, tří týdnů připravit k ostrému provozu naše očkovací centrum. S registrací na očkování seniorům 80+ budou i nadále pomáhat naši pracovníci sociálních odboru na číslech733 781 612 a 733 781 614. Volat mohou v pracovních dnech od 8:00 do 16:00. Jen dodám, že na konkrétní termín se budou moci senioři přihlásit ve chvíli, kdy bude jasné, kdy vakcíny do Znojma dorazí. Konkrétní datum zatím nemáme, ale seniorům, se kterými jsme v kontaktu, dáme vědět. Ostatním doporučujeme sledovat web nemocnice a taky web www.opatreniznojmo.cz, tam najdou vždy aktuální informace,“ dodává starosta Znojma Jakub Malačka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Vývoz i dovoz v březnu meziročně klesly

10:17 Český statistický úřad: Vývoz i dovoz v březnu meziročně klesly

Podle předběžných údajů skončila v březnu bilance zahraničního obchodu se zbožím v běžných cenách př…