Nominujte do 12. ročníku soutěže OTEVŘENO x ZAVŘENO

12.08.2014 9:21

Otevřená společnost, o.p.s., prostřednictvím svého projektu Otevřete.cz přijímá nominace do 12. ročníku soutěže Otevřeno x Zavřeno, která hodnotí kvalitu poskytování informací občanům.

Nominujte do 12. ročníku soutěže OTEVŘENO x ZAVŘENO
Foto: Václav Kovalčík
Popisek: Město

„V roce 2014 vedle rozsáhlých obstrukcí úřadů při poskytování informací  a snahy omezit přístup k informacím změnou zákona vidíme též hrůzu z transparentnosti při bojích kolem návrhu zákona o registru smluv. Bez aktivní podpory občanů, kteří zasílají nominace, a médií, která vědí, že otevřenost je základem demokracie, o ni můžeme přijít,“ říká zakladatel soutěže Oldřich Kužílek. Mapu dosavadních vítězů soutěže v letech 2003 – 2013 si můžete prohlédnout ZDE.

Jak nominovat do soutěže Otevřeno x Zavřeno 2014?

Nominace přijímáme pouze pomocí elektronického formuláře na http://www.otevrete.cz/hodnoceni-uradu/soutez-otevreno-zavreno/prijem-nominaci-2014/ Je to snadné – neváhejte a nominujte ještě dnes! Nominovaný čin musí být za období 1. 9. 2013 – 31. 8. 2014 a Vaše nominace přijímáme do 5. 9. 2014.

Kdo může nominovat?

Do kategorií „Otevřeno" nebo „Zavřeno" může zaslat nominaci každý občan s výjimkou osob spojených s nominovaným úřadem (např.: zaměstnanci/kyně úřadu, zastupitelé/ky apod., s výjimkou whistleblowingu)

Kdy bude vyhlášení vítězů?

Výsledky soutěže budou zveřejněné při příležitosti Mezinárodního dne informací na tiskové konferenci 29.9. 2014. Více informací o soutěži a podrobná pravidla naleznete na www.otevrete.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

20:48 Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

V rámci oslav výročí Pražského povstání se dnes konal vzpomínkový pietní akt na místě bývalého nacis…