Nová ŠKODA Superb pro českého velvyslance v Číně

27.05.2014 14:20

Velvyslanec České republiky v Číně, pan Libor Sečka, bude jezdit v novém voze ŠKODA Superb. Vůz slavnostně předal prezident společnosti ŠKODA China Andreas Hafemann.

Nová ŠKODA Superb pro českého velvyslance v Číně
Foto: skoda-auto.cz
Popisek: Škoda - logo

Velvyslanec České republiky v Číně, Libor Sečka, bude nyní jezdit v novém voze ŠKODA Superb. Vůz mu v Pekingu slavnostně předal prezident společnosti ŠKODA China Andreas Hafemann. ŠKODA Superb je oficiálním služebním vozem českého velvyslance v Číně už od roku 2011.

„Se svou 119letou historií je ŠKODA synonymem ekonomického růstu a síly naší země. Navíc automobilka podstatnou měrou přispívá k přibližování české kultury obyvatelům Číny,“ řekl velvyslanec Libor Sečka u příležitosti oficiálního předání vozu. „V letošním roce oslavíme 65. výročí navázání diplomatických vztahů mezi Československem a Čínskou lidovou republikou. Jakožto velvyslanci České republiky v Číně je mi velkou ctí, že mohu jako oficiální automobil využívat vůz značky ŠKODA a upevňovat tak spolupráci a obchodní vztahy mezi zeměmi. Chtěl bych využít této příležitosti k tomu, aby vyzdvihl trvalé přátelství mezi Čínou a Českou republikou, a přeji značce ŠKODA v Číně trvalý růst,“ dodal velvyslanec Sečka.

Prezident společnosti ŠKODA China Andreas Hafemann dodal: „Jsme hrdí na to, že velvyslanec Sečka, jako nejvyšší reprezentant České republiky v Číně, používá vůz značky ŠKODA. Podtrhuje tím sílu značky a vynikající kvalitu vozu Superb i celé naší modelové palety.“

 Od roku 2001 je ŠKODA Superb vlajkovou lodí české značky. V roce 2013 byl model kompletně přepracován a nyní zaujme novými designovými prvky, svěžím interiérem, novými technickými řešeními a ještě úspornějším provozem.

 Čína je největším trhem značky ŠKODA a důležitým pilířem Růstové strategie ŠKODA. V letošním roce se modelová paleta značky v Číně rozroste na šest lokálně vyráběných modelů (ŠKODA Fabia, ŠKODA Rapid, ŠKODA Rapid Spaceback, ŠKODA Octavia, ŠKODA Yeti a ŠKODA Superb). Nejnovějším přírůstkem je připravované zahájení výroby nové generace modelu ŠKODA Octavia v Číně. Tento model je celosvětově i v Číně zdaleka nejprodávanějším modelem české značky.

 Do roku 2018 chce ŠKODA své prodeje v Říši středu minimálně zdvojnásobit - na půl milionu vozů ročně. V roce 2013 dodala značka svým zákazníkům v Čině 227.000 vozů, to odpovídá necelé čtvrtině celkových prodejů značky ŠKODA v minulém roce. V prvních čtyřech měsících letošního roku se prodeje značky v této zemi oproti loňskému roku zvýšily o 7,5 procenta na 78.100 vozů.

 V roce 2014 si připomínáme 65. výročí navázání diplomatických vztahů mezi Československem a Čínou. Jakožto oficiální partner oslav tohoto jubilea podpoří ŠKODA China ve spolupráci s Velvyslanectvím České republiky v Číně a Generálním konzulátem České republiky v Šanghaji řadu aktivit na poli hudby, designu, módy a vzdělávání. Mimo jiné se ŠKODA China v březnu podílela na workshopu na téma ‚Od tradice k technologii’ a podpořila také výstavu děl českého fotografa Jana Saudka.

 ŠKODA je v Číně přítomna od roku 2007. Od té doby prodala značka v Říši středu více než 1,13 milionu vozů. Při svých aktivitách v Číně značka sází na těsnou spolupráci se společností Shanghai Volkswagen (SVW). Od vstupu značky ŠKODA na čínský trh vznikl v továrnách SVW více než 1 milion vozů ŠKODA.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SÚKL: MUDr. Tomáš Boráň byl jmenován ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv

20:48 SÚKL: MUDr. Tomáš Boráň byl jmenován ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv

Ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv se 1. května 2024 stal MUDr. Tomáš Boráň. Na základě vý…