Nové bezdrátové multimetry řady Fluke 3000 FC se systémem Fluke Connect™

27.07.2014 11:19

Nový bezdrátový multimetr řady Fluke 3000 FC spolu s aplikací Fluke Connect splňuje všechny podmínky pro pohodlné testování, měření a odstraňování poruch.

Nové bezdrátové multimetry řady Fluke 3000 FC se systémem Fluke Connect™
Foto: Fluke
Popisek: Společnost Fluke Corporation

Nabízí True-RMS měření napětí a proudu, rozlišení 6 000 míst, manuální a automatické nastavení rozsahů a umožňuje měření frekvence, kapacity, odporu, spojitosti a diod. Navíc zaručuje vyšší základní přesnost 0,09 % a má digitální displej se zobrazením až tří sekundárních měření ze vzdálených modulů.
Multimetr také podporuje řešení Fluke Connect™ pro předávání naměřených údajů do chytrého telefonu, takže lze výsledky měření z terénu ukládat a sdílet s kolegy kdykoli a kdekoli.

Bezdrátový multimetr Fluke 3000 FC je díky své přesnosti, spolehlivosti a snadnému používání optimálním řešením pro profesionální techniky. Bezpečné používání přístroje bylo nezávisle testováno v prostředí CAT IV 600V/ CAT III 1000 V.

V blízkosti elektrických rozvaděčů s méně ochrannými prostředky?

Bezdrátový multimetr Fluke 3000 FC a bezdrátové testovací nástroje Fluke Connect zajišťují to, že se do blízkosti elektrických rozvaděčů dostanou jen tato zařízení a nikoli technik. Je to jednoduché, staří odpojit rozvaděč od přívodu napětí, s ochrannými prostředky otevřít panel a připojit měřící moduly (např. napěťové moduly, proudové kleště, flexibilní proudové smyčky nebo teploměry). Poté z bezpečné vzdálenosti odečítat výsledky na bezdrátovém multimetru 3000 FC. Zobrazit lze měření jak samotného multimetru, tak i další údaje až ze tří bezdrátových modulů. Tento způsob měření snižuje riziko obloukového výboje tím, že je technik oddělen od nebezpečných situací během měření.

Jak se neutopit v množství dat, když se měří vzájemně provázané události

Když se hledá příčina složitého problému, nejdůležitější je správné načasování. Často je nutné provádět měření na jednom místě a zároveň sledovat činnost v jiné části systému. Tento problém je vyřešený pomocí zařízení Fluke Connect – připojí se vzdálené moduly na jednom místě, a poté se provede měření pomocí multimetru Fluke 3000 FC až ve 20metrové vzdálenosti. Pak lze na jediné obrazovce v reálném čase sledovat vzájemné ovlivňování jednotlivých vzdálených testovacích bodů. Data lze stáhnout i do PC a tam je dále analyzovat.

Další funkce systému Fluke Connect a multimetru 3000 FC

  • Připojením notebooku lze přejít od záznamu dat k analýze a diagnostice.
  • Zaznamenávání průběžných výsledků pomocí bezdrátových modulů Fluke Connect a monitorování změny zátěže obvodu po dobu jedné hodiny, pracovní směny nebo celého týdne.
  • Pomocí bezdrátového USB adaptéru Fluke Connect lze sbírat zaznamenaná data ze vzdálených modulů tím, že technik projde kolem pracujícího modulu a zaznamenané údaje stáhne.
  • Provádění analýzy pomocí počítače a sdílení výsledků pomocí služby Fluke Cloud a videohovorů ShareLive. Lze zobrazit data nebo grafy, a získat tak postřehy od svých kolegů.

Detailní technické parametry jsou uvedeny zde, v záložce Specifikace: http://www.fluke.com/fluke/czcs/digitalni-multimetry/wireless-testers/fluke-3000-fc.htm?PID=78516 

Další informace o přístrojích Fluke a aplikacích a pomoc s vyhledáním nejbližšího distributora lze získat na e-mailu info@fluke.cz nebo na webových stránkách společnosti Fluke na adrese http://www.fluke.cz.

O společnosti Fluke

Společnost Fluke, založená v roce 1948, je významný světový výrobce kompaktních profesionálních elektronických měřicích přístrojů. Zákazníky společnosti Fluke jsou technici, konstruktéři, elektrikáři a metrologové, kteří instalují, vyhledávají poruchy a spravují průmyslové elektrické a elektronické vybavení nebo kalibrační procesy.

Fluke je registrovaná obchodní známka společnosti Fluke ve Spojených státech amerických a dalších zemích. Uvedené názvy existujících společností a produktů mohou být ochrannými známkami příslušných vlastníků. Další informace naleznete na webu společnosti Fluke.

Sledujte společnost Fluke na síti Facebook (www.facebook.com/flukeczsk).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČSÚ: Domácnosti vodou nadále šetří, v průmyslu její spotřeba mírně roste

11:44 ČSÚ: Domácnosti vodou nadále šetří, v průmyslu její spotřeba mírně roste

Češi v roce 2023 denně spotřebovali v průměru téměř 87 litrů vody, což bylo o zhruba tři litry méně …