Nový způsob komunikace správy devizových rezerv ČNB

07.05.2021 12:48

Počínaje rokem 2021 bude Česká národní banka zveřejňovat dodatečné údaje o členění devizových rezerv, o jejich výnosu, struktuře a měnové kompozici. Tyto informace, které byly doposud publikovány jednou ročně ve výroční zprávě, bude ČNB zveřejňovat na čtvrtletní bázi.

Nový způsob komunikace správy devizových rezerv ČNB
Foto: Česká národní banka
Popisek: Česká národní banka, logo.

První stručná čtvrtletní informace o devizových rezervách ČNB bude publikována 7. května 2021 a bude obsahovat stavy a strukturu devizových rezerv ke konci prvního čtvrtletí 2021. Následující informace budou zveřejňovány na webu ČNB vždy v den zveřejnění Salda devizových obchodů ČNB ke konci uplynulého čtvrtletí v 10.00.

Česká národní banka, která doposud podrobněji informovala o správě svých devizových rezerv jednou ročně, se k tomuto kroku rozhodla po vzoru některých zahraničních centrálních bank.

I nadále bude ČNB informovat o stavu devizových rezerv prostřednictvím SDDS Plus s měsíční periodicitou na svých webových stránkách https://www.cnb.cz/cs/statistika/sdds_plus/.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Vývoz i dovoz v březnu meziročně klesly

10:17 Český statistický úřad: Vývoz i dovoz v březnu meziročně klesly

Podle předběžných údajů skončila v březnu bilance zahraničního obchodu se zbožím v běžných cenách př…