O semináře Aktivní útočník byl velký zájem, další budou v září

14.05.2015 15:15

Značného zájmu středočeských škol a jejich pedagogů se dočkaly semináře na téma Aktivní útočník ve škole, které zorganizoval Středočeský kraj spolu s Krajským ředitelstvím policie Středočeského kraje.

O semináře Aktivní útočník byl velký zájem, další budou v září
Foto: Hans Štembera
Popisek: Policejní pouzdro s pistolí

Čtyř seminářů, které se konaly ve dvou dnech prvního květnového týdne, se zúčastnilo celkem 197 ředitelů škol a školských zařízení a pedagogů. Úspěšná akce bude pokračovat po letních prázdninách.

„Zájem o semináře předčil naše očekávání. Jelikož se na řadu zájemců z kapacitních důvodů bohužel nedostalo, kraj se rozhodl další společně s policií připravit na září letošního roku,“ řekl hejtman Miloš Petera (ČSSD).

Metodiku pro vedení školy a pedagogy, jak postupovat v případě, že se v jejich škole objeví aktivní útočník resp. ozbrojená osoba, připravili specialisté z řad Policie ČR na základě analýzy loňského podzimního tragického útoku na žáky střední školy ve Žďáru nad Sázavou a jiných podobných napadení škol v zahraničí. „Policisté během semináře vysvětlili posluchačům základní postupy jednání pedagogického sboru při napadení školy ozbrojeným útočníkem a seznámili je s pravidly spolupráce s policií a dalšími složkami Integrovaného záchranného systému při této krizové situaci,“ doplnil náměstek pro školství Milan Němec.

Na základě získaných informací na semináři by měly školy vypracovat krizový plán pro případ takového napadení. „Chtěl bych poděkovat Krajskému ředitelství policie Středočeského kraje za velmi kvalitně zpracovanou metodiku a Odboru školství, mládeže a sportu za bezchybnou organizaci těchto seminářů,“ dodal hejtman Petera.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Vstup do Evropské unie proměnil Česko

7:14 Český statistický úřad: Vstup do Evropské unie proměnil Česko

Před 20 lety Česko vstoupilo do Evropské unie, a započala tak etapa ekonomických i společenských změ…