OS KOVO: Jihočeští kováci se distancují od výroků Bohumíra Dufka

19.11.2020 17:56

Jihočeské sdružení Odborového svazu KOVO (OS KOVO) se zcela distancují od výroků předsedy Asociace Samostatných odborů Bohumíra Dufka, který v pořadu CNN Prima News 360° mimo jiné řekl, že polovina restaurací a hospod v Česku nevytváří přidanou hodnotu a měla by zkrachovat. Prý jde pouze o „nálevny“.

OS KOVO: Jihočeští kováci se distancují od výroků Bohumíra Dufka
Foto: oskovo.cz
Popisek: Odborový svaz Kovo - logo

„Podobné výroky ostře odmítáme. Rozdělovat podnikatele na ty, které musíme v covidové krizi podporovat a na ty, které můžeme nechat krachovat, je zcela nepřijatelné. I majitelé restaurací jsou zaměstnavateli. A na jejichž úspěchu, či neúspěchu, jsou závislé desítky tisíc rodin v celé České republice. I když to není vždy jednoduché, bere Odborový svaz KOVO zaměstnavatele jako partnery, nikoli protivníky. Naším společným zájmem jsou úspěšné firmy a spokojení zaměstnanci. Bez ohledu na jejich velikost či obor podnikání,“ konstatoval zmocněnec jihočeského sdružení OS KOVO Jan Janoušek.

Vedoucí Regionálního pracoviště OS KOVO v Českých Budějovicích Pavlína Jirková v této souvislosti připomněla, že Dufkovy výroky už veřejně odmítli také předsedové Českomoravské konfederace odborových svazů (ČMKOS) a OS KOVO Josef Středula a Jaroslav Souček.

Odborový svaz KOVO působí v současné době v 60 převážně strojírenských podnicích na jihu Čech. V regionu má více než pět tisíc členů, což představuje přibližně 24 procent všech zaměstnanců těchto firem. V rámci kolektivního vyjednávání, jehož cílem je dosažení příznivých mzdových, pracovních a sociálních podmínek pro své členy, však KOVO zastupuje všechny zaměstnance.
Mezi firmy, kde působí OS KOVO, patří například Groz-Beckert Czech, Kern-Liebers CR České Budějovice, Jihostroj Velešín, ČZ Strakonice, Robert Bosch České Budějovice, ZVVZ Milevsko, Motor Jikov České Budějovice, Reinfurt Prachatice, Klima CZ Prachatice, Dura Automotive Blatná, Schneider Electric Písek a další.
Odborový svaz KOVO je největší odborovou organizací v ČR, která sdružuje téměř 100 tisíc členů nejen z kovoprůmyslu. Je členem Českomoravské konfederace odborových svazů (ČMKOS) a mezinárodních odborových sdružení IndustriAll Global a IndustriAll Europe.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

16:08 Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

Stále více spotřebitelů mění dodavatele energií. Řada z nich se přitom o proces přechodu mezi obchod…