Objem finančních prostředků poskytnutých ČSOB Leasingem vloni překonal hranici 10 miliard korun

25.02.2014 13:00

ČSOB Leasing poskytl vloni svým klientům nové finanční služby ve výši 10,688 miliardy korun. To je o 17 % více než v roce 2012. Z toho více jak 95 % šlo na financování investic českým podnikatelům. Společnost tak jednoznačně potvrdila svou pozici jedničky na leasingovém trhu a největšího nebankovního poskytovatele financování investičního majetku českých podnikatelů.

Objem finančních prostředků poskytnutých ČSOB Leasingem vloni překonal hranici 10 miliard korun
Foto: Archiv
Popisek: ČSOB - logo

Podle aktuálních výsledků České leasingové a finanční asociace (ČLFA) rostl trh leasingových společností v objemu celkově o 5,6 %. ČSOB Leasing tak lvím podílem přispěl k celkovému růstu trhu. V porovnání s produkcí v roce 2010 se jedná dokonce o nárůst o 46,5 %. Pokud jde o počet, uzavřel vloni 14 686 nových smluv.

Největší část prostředků, téměř 95 % (10,193 mld Kč), poskytl ČSOB Leasing v loňském roce na financování investic českých podnikatelů. Podle informací z ČLFA z celkových 123,35 miliardy korun na nebankovním trhu šlo 87,47 miliardy právě na financování firemních investic.

„Je patrné, že se tuzemské firmy nadechují po krizi. A právě leasingové produkty jim v tom aktivně pomáhají. Vloni jsme významně podpořili nákupy strojů a zařízení, užitkových vozidel i například zemědělské, manipulační a skladové techniky,“ říká Libor Bosák, předseda představenstva a generální ředitel ČSOB Leasing, a dodává: „Máme vedoucí postavení ve finančním leasingu a v podnikatelských úvěrech. V operativním leasingu jsme se meziročně posunuli ze sedmé na třetí pozici, což představuje největší skok na trhu.“

Rozložení prostředků poskytnutých společností ČSOB Leasing na financování podnikatelských investic

Firmy v loňském roce investovaly nejčastěji do automobilů a strojů. ČSOB Leasing kromě toho významně financoval i těžkou dopravní techniku, osobní a užitková vozidla, motocykly, autobusy, obráběcí a stavební stroje i zemědělskou techniku.

Informace o ČSOB Leasing, a.s.

ČSOB Leasing, a. s., je 100% dceřinou společností Československé obchodní banky, a. s., členem skupiny ČSOB a významné nadnárodní skupiny KBC. Prostřednictvím sítě vlastních poboček poskytuje finanční služby podnikatelům i soukromým osobám, v oblasti financování osobních, užitkových a nákladních automobilů, strojů, zařízení, technologií, investičních celků a výpočetní techniky. Produkty zákazníkům je společnost schopna podle preferencí zákazníka nabídnout nejen prostřednictvím vlastní distribuční sítě (osobní přístup v každém regionu ČR) či rozsáhlé distribuční sítě ČSOB, ale přímo v místě prodeje u spolupracujících dodavatelů movitého majetku. ČSOB Leasing poskytuje financování pořízení či užívání produktivního (odepisovatelného) majetku. ČSOB Leasing je držitelem certifikátu jakosti podle normy ISO 9001:2008. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Partnerství pro otevřené vládnutí na roky 2025 a 2026

20:48 Ministerstvo spravedlnosti: Partnerství pro otevřené vládnutí na roky 2025 a 2026

Ministerstvo spravedlnosti dnem 30. dubna 2024 vyhlašuje veřejné konzultace k přípravě nového Akčníh…