Olomoucký kraj bude mít svého zástupce v pracovní skupině na ministerstvu dopravy

29.07.2015 19:15

Náměstek hejtmana Olomouckého kraje pro oblast dopravy Alois Mačák inicioval důležité jednání s ministrem dopravy Danem Ťokem. V pátek 24. července se na Ministerstvo dopravy kromě radního Mačáka dostavil také primátor statutárního města Přerova Vladimír Puchalský a generální ředitel Ředitelství silnic a dálnic Jan Kroupa.

Olomoucký kraj bude mít svého zástupce v pracovní skupině na ministerstvu dopravy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministerstvo dopravy

Na programu jednání byla jak složitá dopravní situace v Přerově, tak i dostavba dálnice D1, dopravní stavby na území města Přerova či dopravní napojení plánované strategické zóny v Bochoři.

„Připravujeme strategickou průmyslovou zónu v lokalitě bývalého letiště Bochoř a napojení silniční a dálniční infrastruktury je pro tento záměr zcela zásadní,“ řekl náměstek hejtmana Alois Mačák.

Ministr dopravy na pátečním pracovním setkání vyjádřil předloženým návrhům určitou podporu. Navíc byla dohodnuta i další spolupráce formou tzv. pracovní skupiny. Ta bude složena ze zástupců Olomouckého kraje, Ředitelství silnic a dálnic ČR a statutárního města Přerov.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Spiknutí je teď nejprodávanější knihou v Česku! Autoři pracují na druhém - rozšířeném vydání

14:52 Spiknutí je teď nejprodávanější knihou v Česku! Autoři pracují na druhém - rozšířeném vydání

Kniha "Spiknutí - Pravda o pokusu odstranit prezidenta ČR" od autorské dvojice Luboš Procházka a Rad…