Olomoucký kraj podpoří zahraniční spolupráci

22.01.2015 16:22

Olomoucký kraj letos opět podpoří zahraniční spolupráci vypsáním dotačního programu. Rada Olomouckého kraje na podporu rozvoje zahraničních vztahů vyčlenila částku 400 tisíc korun. Samospráva z nich bude přispívat pořadatelům zajímavých mezinárodních akcí zaměřených na školství a vědu, sport, kulturu, sociální a zdravotní péči, cestovní ruch a lázeňství.

Olomoucký kraj podpoří zahraniční spolupráci
Foto: Redakce
Popisek: Jiří Rozbořil (ČSSD)

Program pro rozvoj zahraničních vztahů kraje funguje již pátým rokem a pomáhá těm, kdo plánují spolupráci s partnerem mimo ČR, ale chybí jim potřebné finance. Zástupci organizací, které se svými žádostmi uspěly, získali nové kontakty a zkušenosti, zlepšili si znalost cizích jazyků, zvýšili kulturní rozhled nebo aktivně využili volný čas. Program se soustředí převážně na spolupráci s partnerskými regiony kraje. V loňském roce například fotbalový klub FK STOMIX Žulová s finančním příspěvkem od Olomouckého kraje uspořádal turnaj starších přípravek, kterého se účastnil i tým z Opolského vojvodství.

Kraj bude na jednotlivé projekty přispívat maximálně částkou 30 tisíc korun. Podpoří přitom žádosti mající za cíl rozvíjet spolupráci s partnerskými regiony kraje. Těch je celkem devět. Patří k nim polské Opolské vojvodství, německý okres Würzburg, italská provincie Reggio Emilia a maďarská župa Baranya. Dále pak region Jižní Dánsko, srbská autonomní oblast Vojvodina, ruská Kostromská oblast, region GRADD v americkém Kentucky a město Ganja v Ázerbájdžánu. V současnosti se intenzivně pracuje na navázání oficiálních vztahů s čínskými provinciemi Jün-nan a Fu-ťien.

Termín vyhlášení: 19. 1. 2015
Termín podávání žádostí: do 27. 2. 2015

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ÚOHS: Frutu Podivín kupuje společnost CE FMCG, ÚOHS fúzi povolil

7:02 ÚOHS: Frutu Podivín kupuje společnost CE FMCG, ÚOHS fúzi povolil

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže povolil ve zjednodušeném řízení spojení soutěžitelů, v jehož dů…