Ondrej Lenárd šéfdirigentem SOČRu i v další sezoně

03.06.2014 12:42

V úterý 3. června 2014 se sešli generální ředitel Českého rozhlasu Peter Duhan a šéfdirigent Symfonického orchestru Českého rozhlasu Ondrej Lenárd, aby podpisem stvrdili prodloužení umělecké smlouvy pana Lenárda pro další sezonu. Své současné funkce se Ondrej Lenárd ujal v září 2011.

Ondrej Lenárd šéfdirigentem SOČRu i v další sezoně
Foto: SOČR
Popisek: Ondrej Lenárd šéfdirigentem SOČRu i v další sezoně

Jeho dosavadní působení hodnotí jako jednoznačně přínosné nejen členové orchestru a pravidelní návštěvníci koncertů SOČRu, ale též odborná veřejnost a ředitel Centra uměleckých těles, soutěží a přehlídek ČRo Jan Simon, který bezprostředně po slavnostním setkání uvedl:

„Ondrej Lenárd dokázal v uplynulých třech sezonách plně rozvinout hráčský a muzikantský potenciál členů Symfonického orchestru Českého rozhlasu, a navázal tak na letité úsilí Vladimíra Válka vybudovat z rozhlasového orchestru těleso evropského a světového formátu. Pod  taktovkou Ondreje Lenárda orchestr dosahuje mimořádných výkonů, které jsou obohacením tuzemské i zahraniční hudební scény. Proto jsme velmi rádi, že jsme se s panem dirigentem domluvili na další spolupráci a těšíme se na všechny společné projekty, které nás čekají v koncertní sezoně 2014/2015.“

Zároveň dochází ke změně na postu hlavního hostujícího dirigenta. Ronalda Zollmana vystřídá Tomáš Brauner (nar. 1978), laureát Mezinárodní dirigentské soutěže Dimitrise Mitropoulose z roku 2010.

Tomáš Brauner dostane výrazný prostor v rámci nové koncertní řady SOČRu v Obecním domě. Celkem šest koncertů se ponese v duchu sloganu „NOVÉ HORIZONTY“. Vedle klasiky dojde i na skladby jazzové, rockové či hudbu z filmů a muzikálů; kromě interpretů známých z oblasti vážné hudby se představí například Michal Pavlíček nebo Rozhlasový Big Band Gustava Broma. Role průvodců těmito večery se ujmou Lucie Výborná a Jan Pokorný.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…