Opera LA TRAVIATA v chebském divadle

15.01.2015 16:22

Západočeské divadlo v Chebu zve milovníky hudby na jedinečné představení - operu LA TRAVIATA, kterou nám představí Divadlo J. K. Tyla v sobotu 7. února od 19 hodin. Vstupenky je stále možné zakoupit v Infocentru, na obchodním oddělení divadla či prostřednictvím webových stránek divadla www.divadlocheb.cz.

Opera LA TRAVIATA v chebském divadle
Foto: mestocheb.cz
Popisek: Náměstí v Chebu

Verdiho La traviata je statisticky nejhranější operou současnosti.

Operu uvádíme v italském originále s českými titulky.

Pro zajímavost uvádíme recenze tohoto představení:
Verdiho melodicky bohatou hudbu, které citlivě vystihuje baladickou atmosféru dramatu, interpretoval operní orchestr pod taktovkou Jiřího Štrunce na obou plzeňských premiérách 19. a 20. října naprosto dokonale. Citově zabarvená hudba se bezvadně pojila se složkou pěveckou. Při zvukové úspornosti hrál orchestr intonačně přesně s bohatou dynamickou hladinou. Překrásně vyzněla např. část určená pouze smyčcovým nástrojům, která zároveň vytvářela výrazný kontrast k předcházející velké rozjásané sborové scéně. (Jaroslav Fiala, PLZEŇSKÝ DENÍK 25. 10. 2013).

Byl to výjimečný večer. Nejenže jsme se setkali se schopností vytvořit inscenaci jako celek, ale takovou detailní práci s herci vidíme opravdu jen málokdy. Přísnou stylizaci střídala místa plná emocionality. Nutno dodat, že Petra Šimková Alvarez byla strhující dramatickou Violettou s neobyčejně specifickým temným zabarvením hlasu a s výškami, které jako by snad neměly strop, Richard Samek (Alfréd) zraje v italských rolích jako dobré víno a pan Roman Janál v roli Alfredova otce vytvořil mimořádnou hereckou kreaci. Děkuji všem plzeňským umělcům a dalším spolupracovníkům za nevšední zážitek. Věřím, že budou-li postupovat v tomto duchu dále, můžeme i my doufat, že máme naději na velké zážitky v oblasti, která nás tolik baví a zajímá. (Olga Janáčková, Opera PLUS  21. 10. 2013).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: cheb.cz

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Podnikatelé a obce doporučují místo vracení PET lahví v obchodech využít síť žlutých popelnic

10:17 Hospodářská komora: Podnikatelé a obce doporučují místo vracení PET lahví v obchodech využít síť žlutých popelnic

Pokud by se povedlo zavést v Česku moderní zálohovací systém na PET lahve s využitím QR kódu, občané…