Pardubický kraj: Albertinum je vítězem ocenění Kvalitní a bezpečná nemocnice

24.09.2017 17:12

Po třech letech se odbornému léčebnému ústavu Albertinum v Žamberku, jehož zřizovatelem je Pardubický kraj, dostalo významného ocenění. Za letošní rok totiž získalo titul Kvalitní a bezpečná nemocnice a stalo se absolutním vítězem této ceny, kterou uděluje Česká společnost pro akreditaci ve zdravotnictví (ČSAZ).

Pardubický kraj: Albertinum je vítězem ocenění Kvalitní a bezpečná nemocnice
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Základní podoba loga Pardubického kraje.

Oproti roku 2014, kdy byl tento odborný léčebný ústav vítězem projektu, je v letošním roce Albertinum absolutním vítězem této ceny, a to ve své kategorii Následná lůžková péče nad 100 lůžek. Ocenění z rukou Renaty Podstatové, jednatelky ČSAZ převzal Vladimír Fabián v zastoupení nepřítomného ředitele Rudolfa Bulíčka a hlavní sestra Marcela Valentová.

„Udělené ocenění, které ve velké konkurenci získal odborný léčebný ústav Albertinum, svědčí o vysoké kvalitě poskytované péče. Proto bych chtěl velmi poděkovat všem zaměstnancům Albertina za jejich práci a obětavost, se kterou se pacientům a klientům věnují,“ řekl krajský radní pro zdravotnictví Ladislav Valtr.

Udělené ocenění rovněž zavazuje k tomu, že je třeba se co nejkvalitněji připravit na akreditační řízení, které v letošním roce ještě odborný léčebný ústav čeká, a v následném období do další akreditace i výsledky potvrdit. „Ocenění je samozřejmě důkazem kvality, ale zároveň závazek neusnout na vavřínech, ale posouvat zdravotnickou péči ještě výše a dál, jak se sluší a patří na péči o nemocného pacienta v 21. století,“ dodal radní Ladislav Valtr.

„Jedná se o ocenění, které nás potěšilo, protože hodnotí to, že velmi náročná práce, jak po fyzické, tak i psychické stránce všech zaměstnanců v Albertinu má smysl a je prováděna pečlivě a velmi kvalitně. A to pro co nejlepší pocit všech pacientů a klientů z pobytu ve zdravotnickém zařízení v rámci poskytované zdravotní péče,“ uvedl ředitel odborného léčebného ústavu Albertinum Rudolf Bulíček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

20:48 Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

V rámci oslav výročí Pražského povstání se dnes konal vzpomínkový pietní akt na místě bývalého nacis…