Pardubický kraj: Letní turistické noviny lákají na výlety ve Východních Čechách

05.05.2018 12:42

Začátek května je ten správný čas k načerpání inspirace k výletům a zajímavým akcím ve Východních Čechách pro nadcházející letní turistickou sezonu. Již tradičně pro tyto účely slouží i společné turistické noviny, které jsou třetím rokem vydávány nejen na letní, ale i na zimní turistickou sezonu pro celý Pardubický a Královéhradecký kraj. Za jejich vydáním stojí Destinační společnost Východní Čechy (DSVČ).

Pardubický kraj: Letní turistické noviny lákají na výlety ve Východních Čechách
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Základní podoba loga Pardubického kraje.

Toto územně širší vydání, které pokrývá oblasti od Moravskotřebovska a Jevíčska až po Jičínsko nebo od Železných hor po Kladské pomezí a Broumovsko, si pochvaluje i radní Pardubického kraje za cestovní ruch René Živný. „Společné Turistické noviny pro Východní Čechy si našly své stálé čtenáře, navíc se touto formou daří posílat si vzájemně turisty a výletníky z jednoho kraje do druhého.“ Zároveň si pochvaluje i další společné počiny v oblasti marketingu cestovního ruchu s kolegy z Královéhradeckého kraje: „Již mnohokrát bylo řečeno, že administrativní hranice kraje nejsou pro turisty vůbec důležité. Tato spolupráce tak přináší ovoce v cestovním ruchu oběma krajům. A nejde jen o turistické noviny. V nedávné době oba kraje společně vydaly třeba mapy kempů, pivovarů, brožurky zaměřené na rodiny s dětmi nebo na prvorepublikovou architekturu. Právě ta velmi ladí k letošním oslavám stoletého výročí vzniku samostatné republiky.“

Čtenáři v těchto nových letních turistických novinách najdou opět spoustu tipů a rad, kam zamířit v období od poloviny května do října. Jedná se nejen právě o místa spojená s oslavami výročí sta let samostatné republiky, ale také již klasické výletní cíle. Mezi ně patří například zámek v Litomyšli, který si letos bude připomínat své 450 narozeniny. Když už jsme u historických památek, určitě stojí za to doporučit i Zámky na Orlici, což je produkt, který na konci loňského roku dokonce získal prestižní ocenění Excelentní evropské destinace roku.

Turistické noviny jsou ve spolupráci obou krajů distribuovány především v síti turistických informačních center, ve vybraných ubytovacích a stravovacích zařízeních a v některých turisticky zajímavých cílech. Dostupné budou také na mnoha prezentačních akcích pořádaných v průběhu letní sezony na území obou krajů, ale i jinde v České republice. Elektronická verze novin včetně galerie všech dosud vydaných čísel a ostatních propagačních materiálů DSVČ je dostupná na stránkách oficiálního turistického portálu Pardubického kraje (ZDE).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo obrany: LOM PRAHA uzavřel dohodu o průmyslové spolupráci v projektu F-35

22:03 Ministerstvo obrany: LOM PRAHA uzavřel dohodu o průmyslové spolupráci v projektu F-35

V pondělí 20. května 2024 byla uzavřena Dohoda o projektu průmyslové spolupráce (ICPA – Industrial C…