Pardubický kraj: Pevnostní oblast na Králicku láká stále více návštěvníků

08.04.2015 15:18

Na dělostřelecké tvrzi Hůrka se během velikonočních svátků sešla správní rada Králické pevnostní oblasti. Za přítomnosti hejtmana Martina Netolického zhodnotili zástupci všech objektů v oblasti uplynulý rok a představili plány na roky následující. Nejbližší velkou investicí, která oblast pozitivně ovlivní, je elektrifikace tvrze Bouda, která vyjde Pardubický kraj na osm milionů korun.

Pardubický kraj: Pevnostní oblast na Králicku láká stále více návštěvníků
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Hejtman Netolický před tvrzí Bouda.

„Tvrz Bouda je nejvýznamnější vojensko-technickou památkou v našem kraji, proto považujeme za velmi důležité napomáhat k jejímu rozvoji, stejně jako rozvoji celé oblasti, která se stává mezi návštěvníky stále populárnější. V minulém roce navštívilo oblast přes 70 tisíc návštěvníků, což je zatím největší počet v historii a doufám, že díky úsilí všech dobrovolníků, bude nadále narůstat," uvedl hejtman Martin Netolický.

Pardubický kraj připravuje během roku 2015 připojení tvrze Bouda na elektrickou síť a na roky 2015–2017 výstavbu dosud chybějící budovy provozního zázemí muzea. Tyto dvě zcela zásadní investice pomohou posunout provozní, expoziční, ale i rekonstrukční aktivity na mnohem vyšší úroveň. Hejtman Martin Netolický zároveň připomněl ocenění, kterého se dobrovolníkům starajícím se o pevnostní oblast v průběhu dubna dostane. „Rozhodli jsme se jim udělit cenu Za zásluhy o Pardubický kraj, protože bez jejich úsilí ve volném čase bychom možná dnes sledovali pouze rozpadající se objekty. Místo toho se celá oblast nadále rozvíjí a pomáhá tak připomínat naší historii,“ uvedl hejtman.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Pardubickykraj.cz

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: V březnu byla očištěná míra nezaměstnanosti 3,0 %

22:04 Český statistický úřad: V březnu byla očištěná míra nezaměstnanosti 3,0 %

Podíl zaměstnaných k celé populaci 15–64letých dosáhl v březnu 74,6%. Oproti březnu 2023 se snížil o…