Pardubický kraj: Turistický portál dostal další cenu – Zlatý erb

12.04.2018 10:23

Ocenění Zlatý erb za nejlepší webové stránky měst a obcí získaly v kategorii měst Benešov a Most. Mezi obcemi vyhrála obec Ohníč z okresu Teplice v Ústeckém kraji. Bodoval i turistický portál Pardubického kraje, který získal zvláštní cenu ministryně pro místní rozvoj na nejlepší turistickou prezentaci v kategorii regionů.

Pardubický kraj: Turistický portál dostal další cenu – Zlatý erb
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Základní podoba loga Pardubického kraje.

„Práce, kterou věnuje oddělení cestovního ruchu tomuto portálu i jeho neustálá aktualizace jednotlivými poskytovateli služeb se zúročuje, máme z toho všichni radost,“ uvedl radní Pardubického kraje pro cestovní ruch, sport a volnočasové aktivity René Živný, který cenu v Hradci Králové přebíral. „Portál je velmi přehledný a nabízí aktuální informace kromě češtiny ještě v osmi jazykových mutacích,“ dodal.

Portál dostal Zlatý erb už v loňském roce, kdy prošel zásadními změnami. „Rozložením a vzhledem stránky jsme se přiblížili moderním zahraničním portálům a zároveň tak i výrazně zvýšili jeho uživatelskou přívětivost. Stránka má pevné záhlaví s menu, kde jsou i obrázky a mapky. Součástí portálu jsou i mikroweby, které mohou mít vlastní menu a fungují na vlastní doméně 2. řádu. Nedávno jsme to významně využili při propagaci Her VIII. Zimní olympiády dětí a mládeže ČR 2018, kde kromě informací, fotogalerií a videogalerií byly i virtuální prohlídky míst konání soutěží. Nyní je aktuální soutěž Cyklopecky, kterou najdete na adrese www.vychodni-cechy.info/cyklopecky,“ vysvětlil Živný.

Vzhledem k tomu, že dnešní uživatelé přistupují na webové stránky z různých zařízení (tablety, stolní počítače apod.), jsou všechny tři verze portálu (klasická, tabletová a mobilní) sloučené do jedné s uzpůsobením pro ovládání na dotykových displejích při současném zachování geolokační funkce (portál umožní pracovat s polohou uživatele – důležité zejména pro mobilní uživatele pro vyhledávání objektů či akcí v okolí) i kontextové nabídky akcí z kalendáře.

Do letošního ročníku soutěže se zapojilo 430 přihlášených webových stránek a projektů obcí a měst včetně elektronických služeb. Cílem klání je podpořit rozvoj internetových služeb ve městech a obcích.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

20:48 Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

V rámci oslav výročí Pražského povstání se dnes konal vzpomínkový pietní akt na místě bývalého nacis…