Pardubický kraj bude čerpat další evropské dotace na sociální služby pro ohrožené rodiny s dětmi

02.02.2018 12:45

Pardubický kraj byl opět úspěšný v podání dvou projektů do Operačního programu Zaměstnanost a díky těmto projektům bude možné nejen zkvalitnit a zefektivnit zajištění sítě sociálních služeb, ale také podpořit a rozšířit další preventivní služby, a to služby pro ohrožené rodiny a děti, které jsou tolik potřebné.

Pardubický kraj bude čerpat další evropské dotace na sociální služby pro ohrožené rodiny s dětmi
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Základní podoba loga Pardubického kraje.

„Projekt Rozvoj sociálně aktivizačních služeb v Pardubickém kraji je projekt, díky kterému budou dva roky financovány terénní služby pro rodiny s dětmi a budou moci být také rozšířeny dle potřeb z území. Jedná se o služby, které pomáhají ohroženým rodinám a jejich dětem tak, aby děti nemusely být odebírány z těchto rodin a aby se stabilizovala situace v rodinách v krizových případech,“ uvedl radní pro sociální péči a neziskový sektor Pavel Šotola. „Poprvé je také do projektu zapojen Dětský domov Holice, který bude poskytovat podporu rodinám, jejichž děti jsou umístěny do dětského domova a u nichž je reálné, aby se vrátily do své biologické rodiny,“ dodal Šotola.

Tyto služby budou mít zajištěné financování z evropských zdrojů v období 2018 – 2019, a to ve výši 89 milionů korun. Pardubický kraj bude tyto služby spolufinancovat částkou 4,6 milionů korun. Díky tomuto projektu se rozšiřují kapacity služeb a dostupnost služeb na celé území kraje.

Druhý evropský projekt s názvem „Podpora procesů kvality a systémových změn v řízení sociálních služeb v Pardubickém kraji“ je určen jak na přípravu dalšího Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb v Pardubickém kraji, tak na systémové změny v oblasti elektronické aplikace pro poskytovatele sociálních služeb pro usnadnění komunikace s krajem při podávání žádostí o dotace a vyúčtování dotací, na přípravu víceletého financování služeb z rozpočtu kraje, na zvýšení efektivnosti vynakládání veřejných prostředků na sociální služby. Tento projekt byl zahájen v loňském roce a bude končit v roce 2020. Do aktivit projektu budou zapojeni nejen pracovníci úřadu, ale především poskytovatelé sociálních služeb, pracovníci obcí i příspěvkových organizací kraje. „Pardubický kraj je otevřeným krajem pro komunikaci ve všech oblastech, proto i tento projekt je postaven na spolupráci mezi všemi aktéry sociálních služeb,“ doplnil Pavel Šotola.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta obnovuje na pobočkách prodej tisku

7:23 Česká pošta obnovuje na pobočkách prodej tisku

Česká pošta opětovně zahájila prodej tisku, a to po vzájemné dohodě s původními distributory tisku s…