Pardubický kraj může být vzorem pro ostatní, uvedla ke spolupráci škol a firem ministryně Valachová

10.09.2016 20:37

Na jednodenní návštěvu Pardubického kraje zavítala v pátek ministryně školství Kateřina Valachová. V doprovodu hejtmana Martina Netolického navštívila mimo jiné společnost Bühler CZ, která úzce spolupracuje se Střední školou obchodu, řemesel a služeb v Žamberku.

Pardubický kraj může být vzorem pro ostatní, uvedla ke spolupráci škol a firem ministryně Valachová
Foto: pardubickykraj.cz
Popisek: Pardubický kraj

„Paní ministryně patří mezi podporovatele takzvaného duálního systému vzdělávání, jehož prvky se již delší dobu snažíme v našem kraji aplikovat. Proto jsme také záměrně vybrali k návštěvě Žamberk a průkopníky v této spolupráci, kterými jsou společnost Bühler a žamberecká Střední škola obchodu, řemesel a služeb,“ sdělil hejtman Martin Netolický, jehož slova ministryně potvrdila.

„Velmi oceňuji úzkou spolupráci společností a středních škol v Pardubickém kraji a zejména v Žamberku. Studenti tak aktivně propojují středoškolskou praxi se svým budoucím zaměstnáním,“ řekla ministryně Valachová a dodala: „Duální vzdělání rozhodně podporuji a Pardubický kraj může díky svým projektům a stipendijnímu systému sloužit jako příklad pro ostatní kraje,“ dodala ministryně Valachová, která společně s hejtmanem Martinem Netolickým slavnostně přestřihla pásku nové odborné učebny pro obráběče kovů.

Následně navštívila také Letohradské soukromé gymnázium či biatlonový areál Šedivec, kde se také setkala s úspěšnými českými reprezentanty Gabrielou Koukalovou a Michalem Šlesingerem, kteří se zde připravují na mistrovství České republiky v letním biatlonu. Pardubický kraj v letošním roce zafinancoval v tomto areálu další etapu vybudování umělého zasněžování. „Již v roce 2015 jsme z rozpočtu kraje poskytli částku jednoho milionu korun. Dobré hospodaření nám umožňuje uvolnění dalších finančních prostředků, a proto chceme v této podpoře ve stejné výši pokračovat i v letošním roce. Jsem přesvědčený, že za výsledky místních závodníků ve všech kategoriích, si naši podporu letohradský klub zaslouží,“ dodal hejtman Martin Netolický.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

7:23 České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

Poslední dubnový víkend se poprvé v letošním roce otevře ČD Muzeum v Lužné u Rakovníka. Pro návštěvn…