Pardubický kraj pokračuje v modernizaci silnic

10.09.2014 12:44

Pardubický kraj chce v příštím roce zmodernizovat silnici třetí třídy číslo III/3596 v Horním Újezdu na Litomyšlsku. Dvoukilometrový úsek vede od křižovatky od Litomyšle a Proseče (silnice II/359) do centra Horního Újezdu. O investici jednal včera na výjezdu po regionu hejtman Martin Netolický se starostou obce Radkem Boštíkem.

Pardubický kraj pokračuje v modernizaci silnic
Foto: pardubickykraj.cz
Popisek: Pardubický kraj

„Silnice III/3596 z části prošla rekonstrukcí již v roce 2008 s tím, že dokončení navazujícího úseku se předpokládalo v následujících letech. Finanční situace rozpočtu kraje v období ekonomické krize modernizaci silnice bohužel neumožňovala, proto byla odkládána. V tuto chvíli se nabízí příležitost na recyklaci povrchů vozovky včetně dvou mostních objektů,“ vysvětlil hejtman Martin Netolický, který příslušným úředníkům hned zadal úkoly nutné pro dokončení příprav investice.

Modernizaci chce Netolický zařadit do rozpočtu na rok 2015, podmínkou bude možnost přijetí evropské dotace v rámci 41. Výzvy Regionální operačního programu NUTS II Severovýchod.

Kraj má již vyřízené stavební povolení, nyní úřad pracuje na zadávací a prováděcí dokumentaci, ty by měly být hotové ještě v říjnu letošního roku.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Pardubickykraj.cz

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Ornitolog v Temelíně kroužkoval ptáčky

13:04 ČEZ: Ornitolog v Temelíně kroužkoval ptáčky

S maximální opatrností okroužkoval odborník z Jihočeského ornitologického klubu čtrnáct ptáčků v těs…